Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Polévka chilli

Polévka chilli
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Polévka chilli

Hodnocení receptu
Průměr: 5 ()
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3027 kcal
Bílkoviny 184 g
Sacharidy 189 g
Tuky 154 g
Vláknina 47 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zahřeje i nasytí – pikantní rajčatová polévka s mletým masem a fazolemi vás po návratu z radovánek na sněhu opět postaví na nohy.

Suroviny

cibule 1 ks
jemně pokrájená
česnek 2 stroužky
jemně nakrájené
rostlinný olej 1 PL
hovězí maso mleté 500 g
fazole červené 400 g
1 konzerva
konzervovaná rajčata loupaná 800 g
2 konzervy
vývar kuřecí 700 ml
horký
chilli sušené 1 špetka
drcené
tmavá čokoláda 2 ks
čtverečky
petrželka 1 hrst
lze nahradit koriandrem, na ozdobení
sýr ementál 1 hrst
strouhaný
sůl
pepř

1 V pánvi rozehřejte olej a vsypte do ní cibuli a česnek. Pár minut opékejte, až cibule trochu zvláční. Přidejte mleté maso a zvyšte teplotu, aby se začalo vypékat. Drťte je přitom vidličkou a promíchávejte, aby se netvořily hrudky. Když maso získá stejnoměrnou bělavou barvu, přidejte k němu fazole, rajčata, vývar, chilli papričky i čokoládu, osolte a opepřete. Přiveďte k varu a asi hodinu mírně vařte – pokud máte čas, můžete i déle. Právě dlouhým varem (a pak díky kousku čokolády, což patří k originálním mexickým trikům) směs výrazně nabývá na chuti.

2 Horkou polévku posypte bylinkami, sýrem a trochou mletého pepře. Podávejte v hlubokých miskách či šálcích.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/2

Komentáře

Anonym

Tato polévková verze chilli con carne je neuvěřitelně dobrá. Hlavně na ní oceňuji, že se dá připravit den dopředu, a s chlebem je to výborné hlavní jídlo...třeba když máte doma řemeslníky :o))))

Anonym

Recept se nachází v č.2/05, str.28

Anonym

Musim rict, ze tento recept je vynikajici. Priprava je silene jednoducha a za hodinu je vsechno hotovo. Nic na receptu nemente je to super tak jak je to napsano.Ja akorat pouzivam misto susenych chilli papricek chilli papricky cerstve, aby to bylo ostrejsi;). A druhy den s chlebem.....hmmmmm.

Anonym

Jen potvrzuji jiz vyrcene. Tohle jidlo je pohadka pro jazyky zboznujici ostra jidla. Kdyz zrovna nemate chut na tekutejsi verzi, staci prilit mene vyvaru a vysledek je stejne uzasnej!!! Jeste navrch pridavam lzici zakysane smetany a hrnec vzdy zmizi skoro na posezeni :) Diky.

Martin Hanusin

Zdravím, můžu poprosit o upřesnění množství té čokolády? 2 jako kostičky nebo tabulky? Dekuji

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit