Kořeněný bulgur s pečenými paprikami

Kořeněný bulgur s pečenými paprikami

3 / 5. Počet hodnocení: 11
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2398 kcal
Bílkoviny 110 g
Sacharidy 383 g
Tuky 38 g
Vláknina 77 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Objevte bulgur

Suroviny

bulgur 200 g
(částečně naklíčená, usušený a drcená pšenice)
vývar zeleninový 250 ml
horký
cibule červená 0.5 ks
jemně nakrájená
cizrna 400 g
konzervovaná, scezená
paprika 200 g
pečené, konzervované, v oleji, scezené a natrhané na kousky
koriandr 1 hrst
nasekané
Na zálívku
skořice 0.5 PL
mletá, lze i mletý kmín
citron 1 ks
kůra z 1 citronu, šťáva z poloviny citronu
olivový olej 1 PL
sůl
pepř

1 Bulgur nasypte do misky vhodné do mikrovlnné trouby a přelijte vývarem. Nepříliš těsně uzavřete a vařte čtyři minuty na plný výkon. Asi pět minut nechte zakryté stát, aby se vývar vsákl.

2 Z uvedených surovin připravte zálivku. V míse promíchejte cibuli, cizrnu, papriky a koriandr s měkkým bulgurem a všechno zalijte dresinkem. Podávejte teplé nebo vychlazené.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/5

Komentáře

Anonym

prima recept, jenom bych autorce a redakci vytkla pouziti konzervovanych (v podstate dosti znehodnocenych) potravin - uvarit ci cizrnu a opect papriky neni o nic tezsi nez udelat bulgur... ;-)

Obchod Apetit