Meruňkový koláč s ostružinami a drobenkou

Meruňkový koláč s ostružinami a drobenkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Meruňkový koláč s ostružinami a drobenkou

3.2 / 5. Počet hodnocení: 65
Více než hodinu Velmi snadné na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4995 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 549 g
Tuky 253 g
Vláknina 54 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čarujte s barvami! Oranžové meruňky hezky doplní i borůvky, černý rybíz nebo třeba maliny.

Suroviny

máslo 200 g
rozpuštěné
hnědý cukr 200 g
mouka pšeničná hladká 220 g
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
vejce 3 ks
prošlehaná
mléko 2 PL
jogurt 200 g
vanilkový
meruňky 300 g
přepůlené, bez pecky a slupky (viz Něco navíc)
ostružiny 250 g
Na drobenku
máslo 50 g
studené
mouka pšeničná polohrubá 6 PL
hnědý cukr 4 PL
skořice 1 ČL

1 Pekáč o rozměrech 20 x 30 cm vyložte papírem na pečení – bude lépe držet, když formu namažete máslem nebo potřete vodou. Troubu předehřejte na 180 °C.

2 Smíchejte máslo, cukr, mouku, kypřicí prášek, vejce a mléko. Těsto vlijte do formy a pečte 25 minut. Mezitím si udělejte drobenku a očistěte ovoce. Koláč vytáhněte z trouby, potřete jogurtem a nasypte na něj ovoce a drobenku. Pečte ještě 15–20 minut tak, aby špejle po zapíchnutí vyšla čistá.

3 Koláč můžete podávat teplý i studený, v lednici vydrží několik dní.

NĚCO NAVÍC
Meruňky na koláč s ostružinami a drobenkou několikrát nařízněte a na 40 vteřin je ponořte do vroucí vody – půjdou tak líp loupat.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/7

Komentáře

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....
Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!
  • Tipy redakce

Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!

Obchodní dům Ikea láká kromě nábytku na spoustu švédských dobrot. Jednou z nich je také mandlový dort krále Oskara II. Kdo už tento skvostný zákusek někdy ochutnal, věříme, že ne jen jednou. S naším receptem si ho můžete upéct...

Obchod Apetit