0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Meruňkový koláč s ostružinami a drobenkou

Meruňkový koláč s ostružinami a drobenkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Meruňkový koláč s ostružinami a drobenkou

4.1 / 5. Počet hodnocení: 80
Více než hodinu Velmi snadné na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4995 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 549 g
Tuky 253 g
Vláknina 54 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čarujte s barvami! Oranžové meruňky hezky doplní i borůvky, černý rybíz nebo třeba maliny.

Suroviny

máslo 200 g
rozpuštěné
hnědý cukr 200 g
mouka pšeničná hladká 220 g
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
vejce 3 ks
prošlehaná
mléko 2 PL
jogurt 200 g
vanilkový
přepůlené, bez pecky a slupky (viz Něco navíc)
Na drobenku
máslo 50 g
studené
mouka pšeničná polohrubá 6 PL
hnědý cukr 4 PL
skořice 1 ČL

Postup

1

Pekáč o rozměrech 20 x 30 cm vyložte papírem na pečení – bude lépe držet, když formu namažete máslem nebo potřete vodou. Troubu předehřejte na 180 °C.

2

Smíchejte máslo, cukr, mouku, kypřicí prášek, vejce a mléko. Těsto vlijte do formy a pečte 25 minut.

3

Mezitím si udělejte drobenku a očistěte ovoce. Koláč vytáhněte z trouby, potřete jogurtem a nasypte na něj ovoce a drobenku. Pečte ještě 15–20 minut tak, aby špejle po zapíchnutí vyšla čistá.

4

Koláč můžete podávat teplý i studený, v lednici vydrží několik dní.

NĚCO NAVÍC
Meruňky na koláč s ostružinami a drobenkou několikrát nařízněte a na 40 vteřin je ponořte do vroucí vody – půjdou tak líp loupat.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/7

Komentáře

Jana Boháčová

Místo jogurtu jsem udělala puding a dala jiné ovoce, ale i tak všem moc chutnal.

Martina Zrubecová

perfekný koláč, marhule som vôbec nešúpala, myslím že nebolo treba

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč