0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Šunkofleky

Šunkofleky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Šunkofleky

4.8 / 5. Počet hodnocení: 20
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3058 kcal
Bílkoviny 215 g
Sacharidy 225 g
Tuky 140 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Někdo dělá šunkofleky bez vrchní sýrové vrstvy, jiný na ni nedá dopustit. Další přísahá na domácí těstoviny, zatímco jiný bez obav sáhne po kupovaných flíčcích. Bez ohledu na pravověrnost vašeho šunkoflekového vyznání je jedno jisté: remoska je k jejich přípravě jako stvořená!

Suroviny

sádlo
na vymazání remosky
těstoviny 400 g
ploché (flíčky)
uzené maso 500 g
vařené
vejce 4 ks
vývar 300 ml
z uzeného masa
sůl
pepř
Na dochucení
sýr 150 g
tvrdý

Postup

1

Zapněte do zásuvky víko remosky, aby se nahřálo. Zapékací mísu remosky vymažte lžící sádla.

2

Těstoviny uvařte doměkka a slijte.

3

Maso pokrájejte na centimetrové kostky a smíchejte s vařenými těstovinami.

4

Vajíčka vyklepněte do misky a lehce našlehejte šlehačem. Rychle do nich vmíchejte 200 ml vychladlého vývaru z masa a sůl.

5

Do zapékací mísy přesypte těstoviny smíchané s masem.

6

Zalijte je rozšlehanými ochucenými vejci a půl hodiny pečte.

7

Poté přilijte zbývající vývar, vše zasypte strouhaným sýrem a ještě půl hodiny zapékejte.

Související články

Retro menu z vývařovny: Uvařte si oběd ve stylu 80. let
  • Články

Retro menu z vývařovny: Uvařte si oběd ve stylu 80. let

V osmdesátých letech 20. století u nás v Československu začalo přibývat kuchařek zaměřených na zahraniční kuchyni. Především tedy na tu francouzskou, čínskou, vyšla ale i jedna indiánská. Stát rodiny nabádal k využívání polotovarů, na...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/4

Komentáře

Anonym

Souhlasím s názorem, že tradiční šunkafleky jsou pouze se solí, pepřem a uzeným masem.Zalít rozkvedlaným vajíčkem,maximálně nastaveným mlékem.Zlatava kůrčička, mňam...

Anonym

já si zase neumím představit šunkofleky s majoránkou a česnekem.

Anonym

Tak já tedy taky neznám šunkofleky s česnek a majoránkou. Já tedy fleky zapékám ve smetaně s rozmíchaným vajíčkem. a je to bomba

Anonym

Překvapuje mě, že se tu objevuje spousta variací na fleky, ale dle mého názoru, ani recept Apetitu není úplný. O majoránce a česneku ve flecích jsem nikdy neslyšel. A kde má Apetit v receptu Muškátový květ? Kdybychom z receptu Apetitu ubrali Vegetu (za mladých let našich babiček a prababiček nebyla) a přidali muškátový květ, dostali bychom nejspíš klasické české Šunkofleky. Zkuste se podívat na Internetu na jiné recepty na fleky a tradiční Vám opravdu vyjdou pouze opepřené a osolené, s Muškátovým květem. A jestli mohu doporučit, uzené maso je tisíckrát lepší, když jej cca hodinu na mírném ohni necháte povařit. Dostane jiný šmak a ve flecích bude nádherně vonět. Fleky zapečte do zlatova, ale nepřepečte, nevysušte. Flekům zdar! ;o)

Anonym

Tak já teda jsem se naučila šunkofleky od tchýně. Pouze se smíchají s uzeným masem s lžící sádla, pepř a sůl. Vynikající.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...

Obchod Apetit