Někdo dělá šunkofleky bez vrchní sýrové vrstvy, jiný na ni nedá dopustit. Další přísahá na domácí těstoviny, zatímco jiný bez obav sáhne po kupovaných flíčcích. Bez ohledu na pravověrnost vašeho šunkoflekového vyznání je jedno jisté: remoska je k jejich přípravě jako stvořená!
Suroviny
Postup
Zapněte do zásuvky víko remosky, aby se nahřálo. Zapékací mísu remosky vymažte lžící sádla.
Těstoviny uvařte doměkka a slijte.
Maso pokrájejte na centimetrové kostky a smíchejte s vařenými těstovinami.
Vajíčka vyklepněte do misky a lehce našlehejte šlehačem. Rychle do nich vmíchejte 200 ml vychladlého vývaru z masa a sůl.
Do zapékací mísy přesypte těstoviny smíchané s masem.
Zalijte je rozšlehanými ochucenými vejci a půl hodiny pečte.
Poté přilijte zbývající vývar, vše zasypte strouhaným sýrem a ještě půl hodiny zapékejte.
Komentáře
Anonym
19.11.2007 09:45
a co majoránka a česnek?
Anonym
19.11.2007 14:01
Tak to jsem tedy ještě nikdy nejedla a ani neslyšela :-)
Anonym
22.11.2007 15:32
Šunkofleky
Anonym
20.11.2007 21:31
Majoránka jo, česnek ne
Anonym
21.11.2007 08:32
?
Anonym
21.11.2007 15:42
šunkofleky
Anonym
21.11.2007 08:42
Apetit 4/07
Anonym
21.11.2007 12:14
Jak vlastně vypadají tradiční fleky?
Anonym
21.11.2007 16:01
šunkofleky
Danka P
25.01.2016 18:20
a podla mna je uplne zbytocna
a podla mna je uplne zbytocna remoska :-D