0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře pěti vůní s citronem

Kuře pěti vůní s citronem

4 / 5. Počet hodnocení: 5
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1224 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 64 g
Tuky 72 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Nebojte se místo cukru použít na marinování med - kuře bude ještě vypečenější!

Suroviny

citron 2 ks
krupicový cukr 3 PL
světlý, třtinový
zázvor (čerstvý)
velikosti ořechu, nastrouhaný, nemusí se loupat
česnek 2 stroužky
rozdrcený
sójová omáčka 5 PL
ČL
čínské koření pěti vůní: badyán, fenykl, hřebíček, skořice, sečuánsky pepř
1
scherry suché, nebo suché bílé víno
kuřecí stehna 4 ks
nebo 8 kuřecích paliček
sůl
pepř
1.  Šťávu z jednoho citronu vymačkejte a druhý nakrájejte na plátky. Dejte je do velkého silného plastového sáčku spolu se všemi ostatními přísadami včetně masa. Protřepte a uzavřený sáček nechte v chladu odležet minimálně deset minut, ale klidně i do druhého dne – v tom případě samozřejmě v lednici.

2.  Gril nebo troubu rozpalte na nejvyšší teplotu, případně si připravte venkovní gril. Maso vyjměte z marinády, oklepejte je a grilujte anebo pečte asi dvacet minut; prvních deset minut kuřecí stehna občas potírejte zbylou marinádou. Čas od času maso otočte, aby bylo stejnoměrně propečené a zlatohnědé.

3.  Podávejte nejlépe s novými bramborami a salátovými listy.

Masitá změna  Stejným způsobem můžete naložit a opéct i libové vepřové maso (plátky kýty nebo očištěné kotlety bez kosti). V tom případě ho ale už nepotírejte zbylou marinádou.

Sladká obměna  Namísto cukru se dá použít tekutý med. Maso jím pokapejte anebo potřete a pak vložte do sáčku s ostatními ingrediencemi.

Komentáře

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit