Staročeská vepřová pečeně na zázvoru a pivě je pokladem našich prababiček. Maso můžete péci i pozvolna – když se připravuje při nižší teplotě, je ještě šťavnatější. Pivo mu dodá už v marinádě skvělý nádech, šťávu mírně zkaramelizuje a dodá jí vyrovnanou chuť.
Suroviny
Postup
Omyté a osušené maso vložte do vhodné nádoby, osolte, posypte zázvorem, kmínem a přelijte olejem i pivem. Uložte na chladné místo a několik hodin marinujte; maso jednou otočte.
Troubu předehřejte na 160, horkovzdušnou na 140 ˚C.
Maso vyjměte z marinády a osušte kuchyňským papírem.
V troubě v pekáčku rozehřejte sádlo a ze všech stran na něm opečte vepřové společně s cibulí. Maso dejte do pekáčku, přelijte marinádou a hodinu až hodinu a půl pečte.
Průběžně maso přelévejte vypečenou šťávou a podle potřeby podlévejte pivem. Hotovou pečeni nakrájejte přes vlákno na plátky a přelijte vypečenou šťávou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Česká kuchyně: Výběr našich nejlepších receptů(14 receptů)
Komentáře
Anonym
02.09.2007 08:40
Apetit 5/05
Anonym
04.01.2008 07:22
Proč maso sušit?
Anonym
01.02.2008 17:47
Proč maso sušit...
Anonym
04.01.2010 13:53
Výborné