Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.6/5 Počet hodnocení: 47
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2273 kcal
Bílkoviny 100 g
Sacharidy 92 g
Tuky 158 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pikantní nálev dodá mlíčí a jikrám neuvěřitelný odpich, a s nimi i celé polévce.

Suroviny

kapr 3 hlavy
bez žaber
mrkev 300 g
celer 100 g
petržel 100 g
máslo 100 g
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
na dochucení
na dochucení
lze nahradit bílým smetanovým jogurtem
300 g
mlíčí a jikry
vinný ocet červený 60 ml
z 1 malé bagety
olivový olej 2 PL
na opečení krutonů
petrželka
na ozdobení

Postup

1

Hlavy povařte ve vroucí vodě spolu se vším kořením, sceďte a maso oberte. Kořenovou zeleninu jemně nakrájejte nebo nastrouhejte, osmahněte dozlatova na části másla. Zbylé máslo zaprašte moukou na světlou jíšku, vlijte do procezeného vývaru z hlav, uveďte do varu a dvacet minut vařte. Ke konci vsypte opraženou zeleninu a vlijte smetanu.

2

V kastrůlku svařte ocet, víno a cukr, sůl a přidejte jikry a mlíčí. Povařte asi deset minut, pak nechte v marinádě zchladnout. Pokrájejte a přidejte spolu s kostičkami bagety do polévky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Komentáře

05.01.2008 10:00
Recept se nachází v č.12/06, str.37
04.01.2008 17:44
žábry samozřejmě nevadí. Tato pověra má ale pevné kořeny. Zřejmě někde kuchař protrhl žluč a kontaminoval vnitřnosti a svedl to na žábry.
02.01.2008 17:52
Jak může časopis, jehož jediným zaměřením je vaření a jeho obsah by tedy měl mít alespoň standardní úroveň znalostí z tohoto oboru, zaměstnávat v redakci někoho, kdo v receptu na rybí polévku chce z hlav odstraňovat žábry? Dokáže tento "odborník" tuto chytrost podložit nějakým rozumným důkazem?
01.01.2008 18:46
Zkusila jsem "letos" rybí polévku podle tohoto receptu a byla opravdu výborná. Měla jsem i kousek masa, které jsem obrala a udělala z něj knedlíčky (+ prosátá strouhanka, vejce, sušená petrželka, sůl, bílý pepř, muškátový oříšek, špetička prášku do pečiva) a sklidila obrovký úspěch. Měla jen jednu chybu - bylo jí málo. Příští rok si kvůli ní kupuji óbrovský hrnec.

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč