Vepřové kotletky s pestem chutnají skvěle, když je necháte alespoň hodinu odležet, překvapí vás svou svěží a jemnou chutí.
Suroviny
tymián
1
PL
čerstvý nebo sušený
česnek
1
stroužek
utřený nebo prolisovaný
olivový olej
2
PL
citron
1
ks
kůra i šťáva
vepřové maso
4
ks
kotlety bez kosti
pesto
4
PL
Postup
1
Tymián, česnek, sůl, pepř, citronovou šťávu, kůru a lžíci oleje pečlivě smíchejte. Směsí potřete kotlety a nechte je v marinádě nejméně hodinu odležet.
2
V silnostěnné pánvi rozehřejte zbytek oleje a maso opečte z obou stran dozlatova. Jsou-li plátky vyšší, podlijte je trochou vody a přikryté asi čtvrt hodiny poduste.
3
Na každou kotletu dejte lžíci pesta. Podávejte s rýží nebo se šťouchanými bramborami.
Komentáře
03.08.2006 07:43
Kysele
01.11.2007 00:09
souhlas
04.01.2008 20:51
souhlas
05.10.2008 12:31
výborné