Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Křupavé kuře

Křupavé kuře

Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 ()
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 672 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 18 g
Tuky 19 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zajímavá kombinace vůní. Do křupava propečená kůžička se skvělou chutí

Suroviny

kuřecí prsa 4 ks
s kůží a kostí
citronová štáva
z 1 velkého citronu
citronová kůra
z 1 velkého citronu, nastrouhaná
med 1 PL
olivový olej 1 PL
česnek 2 stroužky
nasekaný
oregano 1 PL
sušená, oregano
sůl 1 PL

Troubu předehřejte na 190 °C (horkovzdušnou na 170 °C). Kuřecí prsa položte kůží dolů do nižší zapékací misky nebo pekáčku. Všechny ostatní ingredience dejte do misky vhodné do mikrovlnky, nebo je vložte do malého kastrůlku. Minutu prohřejte v mikrovlnné troubě, anebo na sporáku a důkladně promíchejte. Směsí přelijte maso.

Vložte pekáček či misku s masem do trouby a pečte asi 30–40 minut, přičemž maso zhruba každých deset minut polévejte vypečenou šťávou. Pokud by se vypékala příliš, podlijte maso trochou horké vody. Tak se bude kuře pomalu opékat, aby bylo krásně zlaté a lesklé. Nakonec ho nechte ještě pět minut stát. Jako přílohy se skvěle hodí nové brambory a zelený salát.

Kouzelná přísada:
Med a maso možná nejsou na první pohled ideální dvojice, ale to se dá říct i o mnoha manželských párech, kterým to přesto skvěle klape. Díky potírání vypečenou šťávou maso jemně zkaramelizuje, zpikantní a rozhodně nebude příliš sladké. Citrusová šťáva osobitou chuť ještě zdůrazní a doplní; že na téhle kombinaci vážně něco je, dokazují i další oblíbená jídla, třeba kachna na medu a pomerančích. Řecký med Amfora, 750 g/98 Kč, dováží JSG Straka a prodává například Delvita.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/5

Komentáře

Anonym

tak z tohoto receptu jsem desne zklamana..podle obrazku to vypada fakt hezky, ale mam to v troube uz cca 30 minut a nejen, ze to nevoni ale "smrdi" ale ani vzhledove to neni hezke.. vidim to, ze misto toho bude k veceri pizza :{

Anonym

po cca dalsich 20-25 minutach je to porad des..takze to vazne leti do kose..zkusila jsem kousek masa ochutnat a vazne blivajz...

Anonym

ja jsem tento recept delala snad 3x a vzdy vyborny, dokonce jsem si ho ulozila do receptu, holka nevim kdes udelala chybu, ze se ti nepovedl

Anonym

Někdo má na vaření vlohy někdo si musí obědnávat pizzu. Jídlo je fakt úžasný.

Anonym

Prave som vyskusala tento recept a kura vsetkym chutilo, takze odporucam...

Anonym

Recept musím také pochválit!!! Sice jsem použila místo prsíček stehýnka, ale myslím, že na tom ani tak nezáleží. Kůžička křupavá, sladkokyselá chuť.... no, pochutnali jsme si :)

Anonym

Tak já jsem právě po jídle, přiznávám, že nejprve mi to také moc nevonělo, začala jsem být nervozní, přitom maso s medem máme moc rádi. Pak jsem přidala troubu na 230°C a přidala mnohem více oregana a začalo to mít ten správný šmak. Asi máme s Petrou stejnou troubu :-) Každopádně nakonec to bylo výborné

Anonym

Opravdu vynikající, jen nevím proč se má dávat maso kůží dolu, páč pak není kůže křupavá jak na obrázku a pak je název receptu mylný!!!Ale fakt super určitě budu péct zase, ale kůži nahoru:-)))

Anonym

super, strasne zajimava chut..

Apetit magazín

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!
  • Jak na to

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!

Zimní období je na lokální zeleninu poněkud skoupé. Obzvlášť na tu šťavnatou. Řešení však existuje! Jídelníček si můžete zpestřit vlastnoručne vypěstovanou zeleninou. Nepotřebujete k tomu skleník ani žádnou zdatnost zahrádkáře. Řeč je...
Jak na výrobu perníkové chaloupky krok za krokem
  • Tipy a triky

Jak na výrobu perníkové chaloupky krok za krokem

Vyrobte si letos vlastní perníkovou chaloupku! Máme pro vás skvělý recept na perníkové těsto a postup, jak chaloupku slepit a ozdobit. Tato chaloupka potěší děti a vnese do vašeho domu kouzelnou vánoční atmosféru. A na závěr si na ní...
Cookies - křupavé koláčky na svačinu i na cesty

Cookies - křupavé koláčky na svačinu i na cesty

V Anglii a Austrálii jim říkají „biscuits“, ve Španělsku „galletas“, v Americe „cookies“. Němci je nazývají „keks“ a pro nás to jsou sušenky. Malé sladké křupavé koláčky, které si můžeme udělat na mnoho způsobů. Proč si je...
Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...

Obchod Apetit