Ani drsní legionáři by nepohrdli kuchyňsky zkrocenými kopřivami. Výtečné!
Suroviny
Na masovou omáčku
olivový olej
4
PL
česnek
8
stroužků
nakrájených
cibule
2
ks
oloupané, nakrájené
hovězí maso mleté
300
g
konzervovaná rajčata loupaná
500
g
konzervovaná
200
ml
passata
3
PL
oregáno sušené
sůl
pepř
cukr
špetka
Na kopřivovou omáčku
olivový olej
2
PL
cibule
1
ks
nakrájená
1
kg
kopřivy jen křehké špičky
Na těstoviny
těstoviny
1
bal
široké, nudle
K podávání
1. Na oleji osmahněte cibuli a česnek, přidejte maso a rozmělněte je vařečkou. Přilijte rajčata i s nálevem, passatu a lehce osolte a opepřete. Na mírném plameni vařte asi čtyřicet minut, aby omáčka hezky zhoustla. Dochuťte oreganem, solí, pepřem a špetkou cukru.
2. Připravte kopřivovou omáčku: na oleji osmahněte cibulku, vsypte najemno pokrájené kopřivy (varem značně zmenší objem) a asi osm minut je duste. Zavadnou, ale neztratí barvu.
3. Podávejte s těstovinami povařenými na skus, posypané parmazánem.
2. Připravte kopřivovou omáčku: na oleji osmahněte cibulku, vsypte najemno pokrájené kopřivy (varem značně zmenší objem) a asi osm minut je duste. Zavadnou, ale neztratí barvu.
3. Podávejte s těstovinami povařenými na skus, posypané parmazánem.
Komentáře
Anonym
09.01.2008 10:19
Apetit 4/07