Křupavý opečený tuňák

Křupavý opečený tuňák

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1081 kcal
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 167 g
Tuky 34 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlovka z konzervy, která poslouží jako dokonalá večeře, když nemáte času na zbyt. 

Suroviny

olej 2 PL
cibule 2 ks
nasekaná
brambory 750 g
nové, uvařené
kari pasta 2 PL
tuňák (konzerva) 2 g
koriandr 2 hrsti
čerstvý, nasekaný
1 Ve velké teflonové pánvi rozpalte olej. Minutku na něm smažte cibuli. Přidejte vařené nové brambory a kari pastu. Prohřívejte a brambory při tom trochu pomačkejte.
2 Přimíchejte tuňáka a několik minut opékejte, dokud se nevytvoří krustička. Zamíchejte a opatrně opékejte ještě několik minut, aby se směs stala znovu krásně křupavou. Pak už jen přimíchejte koriandr a podávejte.

TIP:
Pokud chcete kvalitu, jsou dobrým úlovkem konzervy s tuňákem španělské značky Calvo. Tuňák v nich plave v olivovém oleji, vlastní šťávě nebo rostlinném oleji. Tři 80g konzervy, které v případě rostlinného oleje přijdou na cca 63 Kč, nabízí třeba Tesco a Carrefour.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/6

Komentáře

Anonym

Zasadila jsem spoustu koriandru a teď nevím co s ním. Doporučuji tuto bylinu do truhlíku pro každého, semínka vzejdou z pytlíku všechna a velice rychle (opravdu to zvládne každý a není třeba se o rostlinky nějak více starat). Při prvním protrhávání jsem tedy hrst použila do "křupavého opečeného tuňáka" a velice se povedlo. Dělala jsem poloviční množství jen pro sebe s přítelem, tuňáka jsem neslila (bylo mi té šťávy škoda) a byla jsem moc pochválena, že je to dobré. Vřele doporučuji, je to trochu nezvyklá chuť, řekla bych, že patří s tím kari k indické kuchyni, ale každá obměna jídelníčku je jen k dobrému. Tak dobrou chuť.

Apetit magazín

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...
Větrník a Paris Brest: Která klasika svou slávu odpálila první?
  • Novinky a zajímavosti

Větrník a Paris Brest: Která klasika svou slávu odpálila první?

Zatímco větrník si nedovedeme představit bez karamelového krému a polevy, dezertu Paris Brest nesmí chybět oříškový mousseline. Přestože se komponenty liší chuťově i přípravou, mají tyto dezerty společného jmenovatele. Je jím korpus ve...
Ryze česká klasika: Jak na ten nejšťavnatější holandský řízek
  • Jak na to

Ryze česká klasika: Jak na ten nejšťavnatější holandský řízek

‚Holanďák‘ není z Holandska, je náš! Křupavá strouhanka na povrchu, uvnitř mleté maso, vytékající šťáva a rozteklý sýr. Také už se vám sbíhají sliny? Pak by vám neměly uniknout naše tipy na přípravu nejšťavnatějšího holandského řízku, jaký...
Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit
  • Suroviny

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit

Nezralé sójové boby edamame bývají v různých úpravách součástí asijských pokrmů a spolehlivě je též najdeme v havajské poke bowl. Kde je sehnat, jak si je připravit a jaké mají přínosy pro zdraví? Vyzkoušejte tuto tisíce let známou surovinu...

Obchod Apetit