Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4/5 Počet hodnocení: 15
Více než hodinu Snadné 8 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4712 kcal
Bílkoviny 92 g
Sacharidy 386 g
Tuky 310 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Někteří říkají, že ,osgood‘ je zkratka spojení ,oh-so-good’ (ó, tak dobré). Jiní tvrdí, že to bylo jméno kuchaře, který tento páj vymyslel, a další soudí, že název poukazuje na místo původu: Ozarks. Ať už je to jakkoli, tenhle koláč rozhodně stojí za vyzkoušení!

Suroviny

Na těsto
sůl 1 špetka
máslo 110 g
studené, pokrájené
Na náplň
vejce 2 ks
bílky a žloutky zvlášť
skořice ½ ČL
mletá
mletý
sůl špetka
kakao 1 ČL
rozehřáté
jablečný ocet 2 PL
mleté
rozinky ½ hrnku

Postup

1
Na vál prosijte mouku se solí, přidejte máslo, dvě lžíce studené vody a co nejrychleji zpracujte na hladké těsto. Vytvořte bochánek, zabalte do potravinářské fólie a nechte dvě hodiny chladit.
 
2
Předehřejte troubu na 200/180 stupňů. Těsto rozválejte a vyložte jím nevymaštěnou formu o průměru 20–22 cm. Propíchejte ho vidličkou a pečte dozlatova asi čtvrt hodiny. Nechte vychladnout.
 
3
Připravte náplň: bílky vyšlehejte do polotuha a pak k nim postupně zašlehejte cukr. Tuhý sníh smíchejte s prošlehanými žloutky. Ve velké míse smíchejte mouku s kořením, solí a kakaem a střídavě po troškách přidávejte smetanu a vaječnou směs. Nakonec přimíchejte máslo, ocet, ořechy a rozinky.
4
Směsí naplňte korpus a 5 minut zapékejte při 200/180 °C. Pak teplotu o 20 °C snižte a pečte 30–40 minut, aby náplň ztuhla (má být vláčná, ne vysušená

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/3

Komentáře

02.03.2008 08:26
Tak jsem se včera dala do pečení. Jako odměrku jsem měla 200ml hrneček ;-) Mletý hřebíček jsme doma neměli, tak též ani jablečný ocet. Rozinky rodina nejí. Když jsem dávala do trouby tu trošku nahnědlou polotekutou pěnu, která ale krásně voněla, nebyla jsem si jistá, že výsledek bude dobrý. Přece jen jsem pár věcí i vynechala a jako na orázku z apetitu tu tedy opravdu nevypadalo. Pekla jsem asi 45 minut. Náplň krásně zhnědla a po vychladnutí zpevnila. A výsledek? VYNIKAJÍCÍ
30.01.2008 09:18
Recept se nachází v č.3/07, str.50
29.01.2008 16:45
Kolik je objem "šálek"? 200 ml nebo 250 ml? Jsou to anglické míry tady se užívají jednotky hmotnostní ne měrné. Děkuji
24.03.2009 19:08
to by som aj rada vedela!
25.04.2009 06:43
No já to brala automaticky že šálek je 250 ml. Právě pie dělám a to množství se mi zdálo na náplň tak akorát.

Apetit magazín

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

Atraktivní a upravený vzhled je cílem každé dívky. K tomu se doporučuje nejen používat různé kosmetické přípravky, ale také zvýšit konzumaci potravin, které obsahují nejvíce zdraví prospěšných látek. Ve skutečnosti existuje poměrně velký...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč