Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečená rajčata s piniovými jadérky a fetou

Pečená rajčata s piniovými jadérky a fetou

5/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1088 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 91 g
Tuky 52 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Potvrzujeme, že uvedené množství osob o tuhle nádherně vonící lahůdku svede vášnivý boj – vyzkoušeli jsme v redakci!

Suroviny

rajče 20 ks
soudkovitá, přepůlená
olivový olej
na zakapání rajčat a potření plechu
oregano
majoránka (drhnutá)
bazalka
piniové oříšky 1 hrst

Postup

1

Troubu předehřejte na 120 stupňů. Rajčata v míse důkladně promíchejte s olivovým olejem a bylinkami. Plech potřete olejem a rozložte na něj rajčata, řeznou plochou dolů. Pečte či spíše sušte asi osm hodin; menší kousky rajčat už budou hotové, zkaramelizované, zvrásněné a plné koncentrované šťávy. Větší kousky pečte ještě o chvíli déle.

2

Podávejte s kousky fety, zakápnuté olivovým olejem a posypané opraženými piniovými jadérky.

Sušení: Prastarý způsob uchovávání ovoce a zeleniny na zimu se opět vrací! Tento postup se vyplatí zvlášť při velké úrodě rajčat; sušte na více plechách najednou a (s energetickou úsporou) v kamnech na chalupě…

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/3

Komentáře

30.01.2008 09:27
Recept se nachází v č.3/07, str.42
01.02.2008 16:43
Sušená rajčata jsou veliká lahůdka, která není na trhu zase tak dlouhou dobu. Dají se použít všude v italské kuchyni a vždycky s nimi zazáříte. Trošku mě na tom vadí doba přípravy :-)

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč