0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
tiramisu z pomazankoveho masla
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
4.3 / 5. Počet hodnocení: 13
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 18150 kcal
Bílkoviny 468 g
Sacharidy 3117 g
Tuky 390 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kulaté ‚dětské‘ piškoty dodnes patří k nejoblíbenějším pamlskům. Vypadají skromně, ale my vám z nich pomůžeme vytvořit vyloženě rafinované lahůdky.

Suroviny

pomazánkové máslo 400 g
bez příchuti
smetana ke šlehání 200 ml
moučkový cukr 2 PL
bílá čokoláda 100 g
strouhaná
piškoty 40 ks
dětské
káva 1 hrnek
silná, rozpustná, smíchaná s líkérem
krémový likér kávový 3 PL
nebo amaretto
bílý rybíz
několik snítek na ozdobu

Postup

1

Pomazánkové máslo utřete v míse s cukrem a smetanou.

2

Piškoty namočte v kávě s likérem, ale neměly by nasáknout úplně. Pak je v jednotlivých sklenkách nebo ve větší míse vrstvěte se smetanovým krémem.

3

Uložte zhruba na dvacet minut do chladničky. Před podáváním ozdobte strouhanou čokoládou a rybízem.

Související články

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/9

Komentáře

Anonym

vynikající dezert,ppravdu výtečný recept.pomazánkové máslo je supr náhražka.Moc nám chutnalo.

Anonym

Dezert je opravdu skvělý. Ale dávám do pomazánk. másla utřeným s cukrem 2 ušlehané šlehačky a horní vrstvu sypu hořkým práškovým kakaem, aby zjemnil sladkost a přitom trochu zkontrastoval chuť. Vynikající a velmi rychlé...

Anonym

Pokud použijete pomazánkové máslo, počítejte s tím, že je slané ! Koupila jsem dvě balení různých firem a sůl byla v obou. Mě osobně to dost vadilo, neustále jsem přidávala šlehačku, abych sůl "stáhla". Někomu to vadit nemusí, ale pozor na to.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit