0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Poctivá bramboračka s houbami

Poctivá bramboračka s houbami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Poctivá bramboračka s houbami

3.4 / 5. Počet hodnocení: 93
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1298 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 157 g
Tuky 55 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá polévka, ve které si vychutnáte čerstvé i sušené houby. Každá rodina má svůj recept – tady je ten náš!

Suroviny

houby 2 hrsti
sušené
máslo 50 g
mouka 50 g
bujon 1 kostka
brambory 4 ks
na kostky
mrkev 2 ks
jedna na kolečka, jedna celá
celer 1 ks
oloupaný a přepůlený
cibule 1 ks
oloupaná
petržel 1 ks
menší, oloupaná, nakrájená na kolečka nebo malé kousky
sůl
pepř
majoránka (drhnutá)
podle chutí
vejce 1 ks
česnek 2 stroužky
nemusí být

Postup

1

Houby vložte do kastrůlku a zalijte asi půllitrem vody, chvíli povařte.

2

Ve velkém hrnci rozpusťte máslo a dozlatova na něm opražte mouku; trvá to asi čtyři minuty. Pak jíšku postupně zalijte zhruba litrem a půl studené vody.

3

Důkladně promíchejte, přidejte bujon, brambory a zeleninu. Přilijte houby i s vývarem a přiveďte k varu.

4

Jakmile jsou brambory a zelenina měkké (je to otázka deseti, maximálně patnácti minut), vyjměte celer, cibuli i celou mrkev.

5

Polévku podle chuti dosolte, opepřete, přidejte majoránku, prolisovaný česnek a nakonec do bramboračky přes vidličku rozklepněte vejce. Nechte ještě trošku povařit.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/4

Komentáře

Anonym

Místo majoránky (kterou bohužel nemám) jsem použila oregano a místo klasických českých hub žampiony a byla skvělá.

Anonym

Dneska jsme to s přítelem vařili a opravdu se to povedlo. Už se moc těší na snídani, ještě ji tam trochu zbylo....

Anonym

Prosím, co se udělá z tou celou mrkví a celerem? Mám to pokrájet a vrátit do polévky, nebo se to "vyhodí"? Moc díky!

Anonym

Je pravdou ze skoro uplny zaklad braboracky je spravne osmahnout mouku dozlatova a majoranka. Kdyz jsem to delal poprve, tak mi bramburka pripadala zbytecne maslova. Tak jsem napodruhe udelal nejdrive tmavou jisku (mouku jsem pomalu oprazil nasucho do svetle hneda), tou bramburku zahustil a doladit troskou masla.

Anonym

Páne jo, to je ta nejúžasnější bramboračka, co jsem kdy jedla! Fakt ňamka! :)

Anonym

neměla jsem houby,ale houbový bujón a přesto tato polévka byla excelentní...:-)

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy
  • Nakupujeme

Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy

Díky vyspělým technologiím, kterými jsou televize LG doslova našlapané, se otevírá celá škála nových možností na sledování obsahu a také hraní her. Nejzásadnější je zde technologie samotného zobrazení obrazu OLED. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč