0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jáhelné rizoto s houbami a tymiánem

Jáhelné rizoto s houbami a tymiánem

4.6 / 5. Počet hodnocení: 10
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1632 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 205 g
Tuky 63 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chutné rizoto, ke kterému použijete staročeskou obilovinu. Chutná skvěle, zasytí mnoho lidí a neudělá průvan v peněžence!

Suroviny

jáhly 250 g
olivový olej 4 PL
hlíva 300 g
nebo žampiony
česnek 4 stroužky
nakrájený
kmín
mletý
tymián
sůl mořská
na dochucení
paprika červená 1 ks
na kostičky
malá, na kostičky
na dokončení
máslo
sůl
pepř
čerstvě mletý
slunečnicová semínka
opražená, na ozdobu

Postup

1

Jáhly důkladně propláchněte a nechte okapat na cedníku. Do konvice dejte hřát 600 až 700 ml vody (jsou to asi dva hrnky; žádoucí je poměr jeden díl jáhel na dva díly vody).

2

Na oleji osmahněte najemno nakrájenou cibuli a houby, česnek, tymián, kmín a sůl a nechte chvilku společně dusit. Vmíchejte jáhly, zalijte horkou vodou, promíchejte, přikryjte pokličkou a na co nejnižším plameni duste patnáct až dvacet minut; nemíchejte

3

Přidejte papriku a cuketu, prohřejte, dochuťte a posypte semínky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/6

Komentáře

Anonym

Je výborné a hlavně příprava je velmi jednoduchá a rychlá a zvládnete ji i s dítětem visícím na Vaši noze :-)

Anonym

Recept se nachází v č.6/07, str.60

Anonym

výborné, skvělý recept. děkuji .

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč