Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zeleninové košíčky zapečené s kozím sýrem

Zeleninové košíčky zapečené s kozím sýrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zeleninové košíčky zapečené s kozím sýrem

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2197 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 81 g
Tuky 165 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Geniální vegetariánská večeře v podobě zeleniny s kozím sýrem je plná chuti.

Suroviny

+ 100 g do náplně
olivový olej 100 ml
mrkev 50 g
celer 150 g
sůl
pepř
čerstvě namletý
typu brie
petrželka
na ozdobu

Postup

1

Oloupané cibule nahoře seřízněte a vyjměte vnitřky tak, aby zůstala ,mistička‘. Rajčata opatrně vydlabejte. Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 ºC.

2

Vydlabaná rajčata, papriky a cibule potřete olivovým olejem, položte na plech a vložte na deset až patnáct minut do trouby. Mezitím na pánvi rozpalte zbylý olej a osmahněte na něm nakrájenou zeleninu (mrkev, celer, česnek, bílou i červenou cibuli).

3

Zalijte bílým vínem a počkejte, až se odpaří tak, aby zůstalo koncentrované aroma. Přilijte smetanu a nechte i ji na vysokém plameni zredukovat; osolte a opepřete.

4

Z trouby vytáhněte předpečenou zeleninu a na plechu ji uspořádejte do dvou skupin – v každé by mělo být rajče, cibule a paprika. Všechno pak naplňte osmahnutou zeleninovou směsí s vínem a smetanou. Troubu přepněte na gril.

5

Na každou skupinu košíčků položte plátek kozího sýra. Dejte vše na chvíli pod gril – sýr by měl lehce zezlátnout a změknout. Před podáváním ozdobte petrželkou.

Komentáře

04.09.2007 22:50
Recept se nachází v č.5/06, str.74
03.01.2007 15:30
Vřele doporučuji milovníkům tohoto pikantního sýra, jehož aroma se právě zapečením ještě zvýrazní. Už léta dělám např.to, že opeču tousty ze šikmo nakrájené bakety, na to cca 1cm plátek rajčete (masitého), které osolím a posypu čerstvě mletým černým pepřem; nahoru plátek kozího sýra (prodává se jako válec tvaroh.typu v slámovém kabátku). Zapeču pod grilem nebo na 220°C a ozdobím čersvou zel.bazalkou. Mńamka k vínu!
03.03.2008 14:25
My kozí sýr fakt milujeme - na nějakou zapékací misku kapneme olivový olej, na to položíme sýr, ten taky pokapeme, popepříme, případně posypeme dalším kořením (čili, rozmarýn) a necháme rozpéct, až povrch zčervená a vnitřek se rozteče. Pak ten sýr přendáme na nějaký dobrý salát (lístky rocketu, čekanka, špenát, může být nějaká oliva, malá rajčátka) a k tomu nějaký opečený chleba italského typu. Mňam! :-)

Apetit magazín

AD
Velikonoce z porcelánu

Velikonoce z porcelánu

Jaro je již od nepaměti symbolem obnovy, nových začátků, probouzející se přírody. Přináší naději a víru v nové cykly, symbolizuje zrození. Den jarní rovnodennosti symbolicky znamená vítězství světla nad temnotou. Nejvýznamnějšími...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč