Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Rychlé zeleninové karbanátky

Rychlé zeleninové karbanátky

Hodnocení receptu
Průměr: 2.8 ()
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3701 kcal
Bílkoviny 177 g
Sacharidy 468 g
Tuky 101 g
Vláknina 113 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Můžete je ogrilovat nebo osmažit

Suroviny

Karbanátky
cizrna 800 g
z konzervy, slité a propláchnuté
cibule 1 ks
malá, nakrájená
petrželka hrst
zelená, nasekaná
citronová kůra
z jednoho citronu
kmín 2 ČL
2 ČL
korianr
mouka pšeničná hladká 6 PL
+ na poprášení
sůl
pepř
olivový olej 4 PL
citronová štáva
z jednoho citronu
1. Do mixéru vložte prvních šest ingrediencí ze seznamu, opepřete, případně osolte, a krátce prošlehejte na hrubou kaši. Přesuňte ji na pomoučenou pracovní plochu a vytvarujte čtyři placky (karbanátky).

2. Karbanátky trochu pomoučněte. V teflonové pánvi rozpalte olej a pečte je z každé strany asi dvě minuty – dokřupava. Podávejte v žemlích s cibulkou a oblíbeným dochucovadlem.

Jde to ještě zdravěji:
Karbanátky potřete olivovým olejem a pečte v troubě pod grilem dohněda, 8–10 minut z každé strany. Po mexicku: Okořeňte pro změnu mletým či drceným chilli.

Tip apetitu
Naší variantě falafelu dodá správný říz mexická salsa Cholula z papriček Piquin a Chile rojo de arbol. Vydrží zhruba půl roku a má šroubovací dřevěný uzávěr. 60 ml za 50 Kč, koupíte v Delvitě. 

Komentáře

Anonym

Zeleninovy karbanatky mam moc rada, ale bohuzel jsem v tomto receptu zadnou zeleninu nenasla :-(

Anonym

Mno, tohle spíš vypadá jako recept na falafel (i když lehce upravený) :-)

Apetit magazín

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...
Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit