0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Šumivá ustřicová polévka

Šumivá ustřicová polévka

3 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1337 kcal
Bílkoviny 86 g
Sacharidy 78 g
Tuky 63 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ve Švédsku je nejznámější hrachovka s tymiánem – jí se tradičně ve čtvrtek, a to i ve školních jídelnách –, ale Katarina nás oslnila jinou polévkou. Jednoduchou, i když ne zrovna prostonárodní…

Suroviny

smetana 60 ml
máslo 3 PL
cibule 1 ks
najemno
vývar 200 ml
v kostce
víno šumivé 300 ml
ústřice 8 ks
sůl
pepř
muškátový oříšek
cukr
na dochucení
řeřicha
čerstvá, na ozdobení
koriandr čerstvý
lze nahradit petrželkou,na ozdobení

1Máslo rozpusťte v hrnci a osmahněte na něm cibulku. Zalijte vývarem a uveďte do varu. Vsypte ústřice vyjmuté z lastur a tři až pět minut povařte.

2Do polévky vlijte šumivé víno a smetanu a už ji dál nevařte. Dochuťte solí, pepřem, trochou cukru a strouhněte do ní muškátového oříšku.

3Před podáváním ozdobte lístky koriandru, řeřichy nebo petrželky. K polévce můžete servírovat krajíčky opečeného toustového chleba – nejlépe překrojené na trojúhelníky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/7

Komentáře

Anonym

S těmi ustřicemi si děláte legraci? To ma být vegetarianské jídlo?

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč