Kuře s pestem a sušenými rajčaty

Kuře s pestem a sušenými rajčaty

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 440 kcal
Bílkoviny 92 g
Sacharidy 0 g
Tuky 4 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Stačí pár rajčat, půlhodinka v troubě – a kuře se promění v božský pokrm.

Suroviny

kuřecí prsa 4 ks
50 g
rajčatové pesto
2 ks
sušená ši polosušená
sůl
pepř
olej
vymaštění
salát
zelený
majonéza
s rozetřeným stroužkem šesneku
1. Troubu předehřejte na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Na vymaštěný plech položte kuřecí prsíčka. Podle chuti je osolte, opepřete a potřete rajčatovým pestem. Povrch poklaďte sušenými rajčaty.

2. Vložte do trouby a pečte asi pětadvacet minut. Podávejte s listy ze sa­látového srdíčka a majonézou.

Komentáře

Anonym

Chci sdělit redakci Apetitu,že hodně mých známých žen Apetit čte,zkouší jeho recepty a jsou velmi spokojené,chci Vám tímto poděkovat

Apetit magazín

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit