0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Piškotové kostky
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
3.1 / 5. Počet hodnocení: 10
Do hodiny Velmi snadné 15 kostek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2862 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 405 g
Tuky 111 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemnému piškotovému těstu se říká také mechové; vláčností a pružností opravdu připomíná mech. Abyste u trouby nemuseli trávit víc času, než je nezbytně nutné, těsto jsme velmi zjednodušili. Přírodní cukr a ‚nátěr‘ citronovou polevou zvýrazní chuť.

Suroviny

máslo 100 g
změklé + na vymazání formy
mouka pšeničná hladká 180 g
prosátá
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
krupicový cukr 180 g
vejce 2 ks
velká
mléko 6 PL
citronová kůra
z jednoho citronu
Na polevu
citronová štáva 3 PL
krupicový cukr 100 g

Postup

1

Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Mělčí formu o rozměrech 18 x 28 cm vymastěte a dno vyložte pečicím papírem.

2

Suroviny na těsto třete v míse asi dvě tři minuty, až z vařečky lehce stéká. Přesuňte ho do formy a povrch uhlaďte.

3

Pečte třicet až čtyřicet minut, až je povrch zlatavý a na dotyk pevný. Mezitím utřete šťávu a cukr na polevu.

4

Formu vyjměte z trouby a povrch těsta potřete polevou ještě zatepla, aby se vsákla.

5

Po vychladnutí nakrájejte asi na patnáct kostiček a na každou položte cukrový kvítek. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/5

Komentáře

Anonym

Zkoušela jsem tenhle recept s několika úpravami, s víc mouky a s kakaem, bez citronové kůry a šťávy a výsledek byl vynikající. Bylo toho trošku málo, takže příště 2x tolik, ale ta křupavá kůrčička... a nejlepší je co nejmenší vrstva. Určitě ho zkuste.

Karolina Polanecká

Taky ho máme moc rádi, peču ho už od té doby, co vyšel v tištěném Apetitu. Navíc příprava je skoro instantní, takže je ideální, když nemáte moc času.

Apetit magazín

KVÍZ: krajové speciality
  • Kvízy

KVÍZ: krajové speciality

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...
KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...
Komerční sdělení
Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Aperitivo Italiano je chvíle vyhrazená rodině, přátelům a ochutnávání. Nesmí chybět tyčinky grissini, krekry, sušená rajčata, olivy a samozřejmě sklenička osvěžujícího aperitivu, který doladí party atmosféru a připraví chuťové buňky na...

Obchod Apetit