0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Špaldové palačinky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 26
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1766 kcal
Bílkoviny 84 g
Sacharidy 163 g
Tuky 82 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Až vás zase přepadne neodolatelná chuť na palačinky, zkuste tuhle zdravou obměnu. Zamilujete si ji!

Suroviny

Na těsto
mouka špaldová celozrnná hladká 150 g
jemná
smetana 50 ml
voda 100 ml
žloutek 2 ks
sůl 1 špetka
Na náplň
vanička
med 3 PL
citronová šťáva
z půlky citronu
ovoce 200 g
pokrájené – jahody, maliny, broskve, meruňky…
máslo
kousek, na smažení
čokoládová poleva
nebo karamelová, na přelití, lze vynechat
moučkový cukr
na posypání, lze vynechat

1 Mouku, smetanu, vodu, podmáslí, žloutky a sůl smíchejte na řidší těsto a nechte půl hodiny odpočinout. Pak znovu důkladně promíchejte.

2 Zatímco těsto odpočívá, utřete tvaroh s medem a citronovou šťávou. Pokud se vám směs zdá málo sladká, přidejte trochu medu nebo cukru.

3 V nepřilnavé pánvi rozpusťte lžičku másla a nalijte do ní čtvrtinu těsta. Na středním plameni opékejte 1–2 minuty dozlatova, pak opatrně obraťte (pozor, trhají se víc než běžné palačinky!) a ještě chvíli smažte po druhé straně. Stejně zpracujte i zbytek těsta.

4 Na hotové palačinky rozetřete tvarohovou náplň, přidejte ovoce a srolujte. Posypte moučkovým cukrem nebo polijte oblíbenou polevou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/8

Komentáře

Anonym

Palačinky byly výborné. Jenom se při pečení trhaly. Polívala jsem je Javorovým sirupem a moc jsme si pochutnali. Vůbec nevadilo, že tam není žádný cukr

Anonym

Recept se nachází v č.8/07, str.29

Jirka Sirka

Bodejť by se to netrhalo, když je tam málo mouky (těsto bylo jako voda) a chybí bílek. Přidal jsem mouku a dal celá vejce a nic se netrhalo. Ovšem chuť mají jako každé jiné palačinky ze špaldy, podle mě stačí dát mléko a podmáslí vypít syrové... :-)

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč