Kuře na houbách a smetaně

Kuře na houbách a smetaně

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 (23)
Do 20 minut 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5965 kcal
Bílkoviny 292 g
Sacharidy 170 g
Tuky 436 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

,Značkové‘ jídlo regionu Bresse vyzdvihuje dvě hlavní kulinářské přednosti: kuřata z volného chovu a lahůdkovou smetanu. V Delvitě, Carrefouru, ale i v širší prodejní síti se poohlédněte po kvalitním, tzv. Vodňanském kuřeti, vyrostlém ve slušných životních podmínkách.

Suroviny

kuře 12 ks
máslo 250 g
150 g na opečení masa, 100 g na opečení zeleniny
sušené houby 40 g
den předem namočené do 1/2 l mléka
mléko 0.5 l
k namočení hub
bylinky
dle chuti - petrželka, tymián, lze nahradit provensálským kořením
sůl
pepř
cibule 3 ks
najemno
česnek 4 stroužky
najemno
mrkev 6 ks
na tenké šikmé plátky
víno bílé 250 ml
suché nebo polosuché
mouka 3 PL
smetana 600 ml
1. Maso osolte, opepřete a posypejte nasekanými bylinkami (přitlačte je, aby dobře držely). Na větší silnostěnné pánvi rozpalte 150 g másla a z obou stran na něm maso dozlatova opečte. Přidejte karotku, cibuli a česnek, poprašte lžící mouky, zalijte vínem, případně trochou vody, a asi půl hodiny na mírném plameni bez pokličky vařte.

2. V jiné pánvi na 100 g másla osmahněte zbylou mouku, zalijte trochou studené vody a rozmíchejte jíšku. Přidejte odcezené houby, zalijte smetanou a promíchejte. Snižte teplotu a krátce provařte, aby omáčka mírně zhoustla.

3. Hustou omáčkou zalijte kuřata a vše ještě trochu prohřejte. Podávejte s rýží a zelenými fazolkami.

Komentáře

Anonym

Naprosto dokonale kure. Maso bylo velmi jemne a stavnate a omacka vytecna. Kombinace ryze a fazolek nemela chybu. Chystam se tento recept zopakovat na romantickou veceri ve dnou :o) doporucuji

Anonym

Tento recept je opravdu moc dobry a neda se na nem snad nic zkazit

Anonym

Tento recept je opravdu moc dobry a neda se na nem snad nic zkazit

Anonym

Jsem kuchařka začátečník, tak si nejsem jistá, zda výrazem "rozmíchejte jíšku" při dělání omáčky znamená, že mám dodat jíšku nebo zda se tím jen myslí rozmíchat tu mouku s vodou? Děkuji za odpověď.

Obchod Apetit