0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře na houbách a smetaně

Kuře na houbách a smetaně
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Kuře na houbách a smetaně

4.4 / 5. Počet hodnocení: 25
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7405 kcal
Bílkoviny 268 g
Sacharidy 170 g
Tuky 616 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

,Značkové‘ jídlo regionu Bresse vyzdvihuje dvě hlavní kulinářské přednosti: kuřata z volného chovu a lahůdkovou smetanu. V Delvitě, Carrefouru, ale i v širší prodejní síti se poohlédněte po kvalitním, tzv. Vodňanském kuřeti, vyrostlém ve slušných životních podmínkách.

Suroviny

kuřecí stehna 12 ks
máslo 250 g
150 g na opečení masa, 100 g na opečení zeleniny
sušené houby 40 g
den předem namočené do 1/2 l mléka
mléko 0.5 l
k namočení hub
bylinky
dle chuti - petrželka, tymián, lze nahradit provensálským kořením
sůl
pepř
cibule 3 ks
najemno
česnek 4 stroužky
najemno
mrkev 6 ks
na tenké šikmé plátky
víno bílé 250 ml
suché nebo polosuché
mouka 3 PL
smetana 600 ml

Postup

1

Maso osolte, opepřete a posypejte nasekanými bylinkami (přitlačte je, aby dobře držely).

2

Na větší silnostěnné pánvi rozpalte 150 g másla a z obou stran na něm maso dozlatova opečte.

3

Přidejte karotku, cibuli a česnek, poprašte lžící mouky, zalijte vínem, případně trochou vody, a asi půl hodiny na mírném plameni bez pokličky vařte.

4

V jiné pánvi na 100 g másla osmahněte zbylou mouku, zalijte trochou studené vody a rozmíchejte jíšku. Přidejte odcezené houby, zalijte smetanou a promíchejte. Snižte teplotu a krátce provařte, aby omáčka mírně zhoustla.

5

Hustou omáčkou zalijte kuřata a vše ještě trochu prohřejte. Podávejte s rýží a zelenými fazolkami.

Související články

Kuřecí, krůtí, kachní nebo husí aneb jakou drůbež si vybrat
  • Tipy a triky

Kuřecí, krůtí, kachní nebo husí aneb jakou drůbež si vybrat

Každý rok spořádáme každý v průměru až 82 kg masa, z toho 29 kg tvoří drůbež. V domácnostech se připravuje na nespočet způsobů. Hodí se k pečení, smažení, grilování, pošírování nebo dušení. Kuřata a krůty jsou lehčí a dietnější než tučnější...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/1

Komentáře

Anonym

Naprosto dokonale kure. Maso bylo velmi jemne a stavnate a omacka vytecna. Kombinace ryze a fazolek nemela chybu. Chystam se tento recept zopakovat na romantickou veceri ve dnou :o) doporucuji

Anonym

Tento recept je opravdu moc dobry a neda se na nem snad nic zkazit

Anonym

Tento recept je opravdu moc dobry a neda se na nem snad nic zkazit

Anonym

Jsem kuchařka začátečník, tak si nejsem jistá, zda výrazem "rozmíchejte jíšku" při dělání omáčky znamená, že mám dodat jíšku nebo zda se tím jen myslí rozmíchat tu mouku s vodou? Děkuji za odpověď.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit