0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.4/5 Počet hodnocení: 10
Do hodiny Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 635 kcal
Bílkoviny 94 g
Sacharidy 41 g
Tuky 5 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Medově kořeněné, citrusem vonící kuřecí řízky, které vám rozjasní den.

Suroviny

velký
citronová šťáva 1 PL
tymián 2 ČL
čerstvý nebo sušený
med 2 PL
sójová omáčka 1 PL
sůl
pepř
olivový olej
na vymazání misky

Postup

1

Troubu předehřejte na 200° (elektrickou) nebo 180° (horkovzdušnou). Zapékací misku vymastěte. Citronovou šťávu, sójovou omáčku a med prošlehejte vidličkou, osolte a opepřete, přidejte část tymiánu. Maso v zapékací misce potřete voňavou marinádou. Misku vložte do trouby a pečte, až maso začne zlátnout a vonět.
 

2

Citron mezitím důkladně (nejlépe kartáčkem) omyjte a nakrájejte na co nejtenčí, skoro průhledné plátky. Prsíčka otočte a na každé položte jeden plátek. Vše posypte tymiánem, znovu lehce osolte, opepřete, pokapejte zbylou marinádou. Podlijte dvěma lžícemi vody a pečte ještě asi 10 minut, až se maso pěkně propeče a vše zezlátne. Maso přikryjte alobalem nebo je do něj zabalte, v obalu ještě víc zkřehne. Jako příloha se hodí opékané brambory, čerstvá bageta nebo rýže. Šťávu podávejte zvlášť.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/4

Komentáře

Anonym

Teda nic moc, sojové omáčky bylo příliš a vůbec to mělo takovou divnou chuť. Trochu zklamání...

Anonym

Pre mňa ako začínajúcu kuchárku to bolo jednoduché na prípravu, ale výborné.

Anonym

Clovek totiz musi pouzit poradnou sojovku a ne ty ceske radoby nahrazky.... Vyzkousela jsem to a je to super recept, miluju jakekoliv variace na citronove kure.

Anonym

Recept je výborný, jen doporučuju více podlévat nebo snížit množství sojové omáčky v marinádě. Použila jsem kvalitní a podlévala podle návodu a omáčka přebila chuť citrónu, medu a tymiánu...

Anonym

Bylo to vynikající. Jak nesnáším sladké a maso dohromady, tak tohle jídlo mě nadchlo!

Anonym

Výborné, ale maso bylo trochu suché.

Apetit magazín

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?
  • Kvízy

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?

Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč