0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tvarohová pomazánka se sýrem s modrou plísní

Tvarohová pomazánka se sýrem s modrou plísní
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Tvarohová pomazánka se sýrem s modrou plísní

4.4 / 5. Počet hodnocení: 43
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1012 kcal
Bílkoviny 57 g
Sacharidy 34 g
Tuky 73 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Báječná svačina nebo večeře, kterou máte za chvilku.

Suroviny

tvaroh 250 g
sýr s modrou plísní 130 g
nastrouhaný
jarní cibulka 2 ks
nasekaná
vlašské ořechy 2 hrsti
nasekané
hroznové víno 2 hrsti
kuličky, bez pecek
zakysaná smetana
lze nahradit mlékem
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Smíchejte: 250 g tvarohu, 100–150 g nastrouhaného sýra s modrou plísní. Chcete-li, nechte pár hodin odležet – zvýrazní se tím chuť sýra.

2

Pak vmíchejte 2 nasekané jarní cibulky, 2 hrsti nasekaných vlašských ořechů, 2–3 hrsti kuliček hroznového vína, bez peciček, nasekaných.

3

Zjemněte zakysanou smetanou či mlékem. Podle chuti osolte a opepřete. Podávejte nejlépe na tmavém chlebu.

Související články

6 + 1 tip na pomazánky, které připravíte za pár korun
  • Tipy a triky

6 + 1 tip na pomazánky, které připravíte za pár korun

Dokonalé pohoštění, skvělá studená večeře nebo lahodná snídaně. Pomazánky se těší oblibě u dětí i dospělých, proto bývají běžnou součástí jídelníčků. Když je navíc zvládnete připravit za pouhých pár korun, radost je dvojnásobná. Mrkněte na...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Komentáře

Andrea Mokarzel Falcón

Naprosto vynikajici, jednoducha, rychla a zdrava pomazanka. Zatim jsem ji jeste u nikoho nemela, ale kdykoliv ji u mne nekdo ochutna, hned se ptaji, jak jsem to udelala. Je fakt vynikajici. Redim jen mlekem.

Apetit magazín

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit