0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pampeliškový med
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6 / 5. Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Velmi snadné asi na 1 až 1 a 1/2 kg

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8072 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 2012 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Želé s vůní pampelišek...

Suroviny

jedlé květy 365 ks
pampelišky
citron 2 ks
krystalový cukr 2 kg

Postup

1

Omyté pampeliškové květy vložte do čtyřlitrového hrnce a přelijte dvěma litry vody. Čtvrt hodiny povařte.

2

Do druhého dne nechte květy louhovat, pak je vymačkejte přes plátno.

3

Přidejte citrony (nakrájené na kolečka a zbavené pecek) a cukr.

4

Vařte hodinu až devadesát minut; občas promíchejte zcela čistou, nejlépe novou vařečkou.

5

Horké plňte do sklenic, zavíčkujte je a obraťte.

Související články

Jedlé květiny: pampelišky
  • Tipy a triky

Jedlé květiny: pampelišky

Její zářivě žluté květy nelze přehlédnout. Pampeliška patří k nejdostupnějším jedlým bylinám, kterých můžete trhat doslova plné košíky. Pochutnáte si na ní od listů až po květy. Zkuste z pampelišky připravit třeba med, víno nebo kapary....
Jak péct těsto s medem
  • Tipy a triky

Jak péct těsto s medem

Snažíte se vyhýbat bílému cukru? Zdravější variantou je sladit medem, zkuste to i v případě těsta. ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/5

Komentáře

Anonym

Kto vymyslel ten úžasný počet kvetov? Naozaj ich je treba toľko ako dní v roku, nedal sa použíť odhad v gramoch?

Anonym

Ten počet bude asi odhadnutý. Mám skoro stejný recept, tam se uvádí 400 květů. Každý květ váží jinak. Děti se při sbírání počítáním bavily. A výsledek je fakt výborný.

Vilma Doubková

Chtěla bych se zeptat,nemá-li někdo zkušenost s tekutostí tohoto medu-připadá mi moc tekutý!za jak dlouho ztuhne?Popřípadě čím by se dal upravit,aby konzistence byla tužší?

Lucie Smetanová

K čemu se pak dá tento med použít? Podobně jako med včelí, ke slazení čaje, nebo má i jiné využití?

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit