Pravá vůně Itálie v jednodušším kabátku!
Suroviny
Postup
Na velké pánvi rozpalte 2 lžíce olivového oleje a osmahněte na nich na středním plameni 1 velkou na drobno nakrájenou cibuli, 2 rozdrcené stroužky česneku a 1 jemně nasekaný řapík celeru.
Asi po čtyřech minutách, až cibule trochu změkne, vsypte 450 g mletého masa a za občasného promíchání osmažte. Vmíchejte 2 lžíce sekaných sušených rajčat (nebo protlaku) a přilijte 400g konzervu loupaných rajčat včetně nálevu, 150 ml vývaru (volte podle druhu mletého masa; může být i z kostky) a vmíchejte 50 g vypeckovaných a nasekaných černých oliv.
Osolte a opepřete. Vše důkladně promíchejte a zvolna povařte pod pokličkou na mírném ohni 35 až 40 minut, až bude maso pěkně křehké a omáčka zhoustne. Mezitím uvařte 500 g těstovin ‚na skus‘.
Před podáváním přelijte omáčku přes těstoviny, případně trochu zakápněte olivovým olejem, a posypte hrstí nasekaných bazalkových lístků.
Komentáře
Anonym
24.06.2007 16:20
Boloňské? To stěží!
Anonym
02.07.2007 19:11
alca nejaka...
Anonym
15.07.2008 09:28
ano stěží :)
Anonym
12.08.2008 13:57
Máte pravdu!!
Anonym
14.08.2008 01:17
můj názor...
Anonym
03.09.2007 16:10
Apetit 10/05