Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2542 kcal
Bílkoviny 136 g
Sacharidy 152 g
Tuky 143 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

■ Podávejte se zeleným salátem ■ Můžete využít vařené brambory, které zbyly od včerejška ■ Je dobrá i studená, třeba jako rychlý oběd do práce

Suroviny

brambory 700 g
na kolečka, předsmažená
vejce 8 ks
lehce prošlehaná
rajčata 4 ks
na plátky
mozzarella 150 g
na kousky
olivový olej 2 PL
sůl
pepř

1V kastrolu nebo ve velké silnostěnné pánvi, kterou můžete dát do trouby, rozehřejte olej a vsypte do ní kolečka brambor tak, aby byla stejnoměrně rozložená. Do vajec vidličkou zašlehejte sůl a pepř podle chuti, přelijte jimi brambory (vejce se po nich líp rozprostřou, když pánví trochu zatřesete) a zhruba pět minut je smažte. Pak zmírněte plamen a nechte omeletu patnáct až dvacet minut propékat; jen hlídejte, jestli se spodek nesmaží příliš rychle.

2Mezitím v troubě rozehřejte gril. Na chvilku pod něj vložte nádobu s omeletou – jen aby se zpevnil povrch. Potom pánev vyjměte, poklaďte omeletu kousky sýra a plátky rajčat, vraťte pod gril a tři až pět minut zapékejte, až rajčata změknou a sýr se roztaví. Podávejte nakrájené na řezy.

Tip Apetitu
Stačí jen krátce dopéci nebo dosmažit: předsmažená bramborová kolečka Farm Frites, 450 g cca 43 Kč, prodává třeba Julius Meinl.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/4

Komentáře

Anonym

Ve Spanelsku me ucili delat tortillu s HODNE olejem, vsechny brambory byly ponorene v oleji, treba i v pul litru oleje, kdyz byly brambory mekke, olej se slil do nadoby (a priste ho pouzili znovu), vlila vajicka a udela se tortilla.

Apetit magazín

Ryze česká klasika: Jak na ten nejšťavnatější holandský řízek
  • Jak na to

Ryze česká klasika: Jak na ten nejšťavnatější holandský řízek

‚Holanďák‘ není z Holandska, je náš! Křupavá strouhanka na povrchu, uvnitř mleté maso, vytékající šťáva a rozteklý sýr. Také už se vám sbíhají sliny? Pak by vám neměly uniknout naše tipy na přípravu nejšťavnatějšího holandského řízku, jaký...
Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit
  • Suroviny

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit

Nezralé sójové boby edamame bývají v různých úpravách součástí asijských pokrmů a spolehlivě je též najdeme v havajské poke bowl. Kde je sehnat, jak si je připravit a jaké mají přínosy pro zdraví? Vyzkoušejte tuto tisíce let známou surovinu...

Obchod Apetit