Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mandlový koláč s čokoládou a meruňkovým krémem
Mandlový koláč s čokoládou a meruňkovým krémem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Mandlový koláč s čokoládou a meruňkovým krémem

4.6/5 Počet hodnocení: 19
Více než hodinu Snadné 8-12 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4169 kcal
Bílkoviny 113 g
Sacharidy 288 g
Tuky 269 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Meruňkový krém na mandlovém korpusu je dezert snů. Navíc je hotový raz dva!

Suroviny

na vymazání formy
přírodní
mandle 100 g
mleté
mandle plátky 50 g
pražené
čokoláda na vaření 50 g
Na meruňkový krém
kompotované, rozmixované, s trochou šťávy
Na ozdobu
mandle plátky 3 PL
pražené
na poprášení

Postup

1

Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 °C. Hlubší koláčovou nebo dortovou formu o průměru 23 cm vymastěte a dno vyložte pečicím papírem. Bílky ušlehejte dotuha a pak do nich postupně zašlehejte cukr. Lehce vmíchejte mleté mandle, mandlové lupínky a sekanou čokoládu. Vlijte do formy, opatrně vložte do trouby a pečte asi čtyřicet minut, až bude těsto křupavé a zlaté. Korpus nechte chladnout v zavřené troubě (díky tomu neklesne), pak ho vyklopte a stáhněte z něj papír.

2

Na krém vyšlehejte smetanu do polotuha a pak zlehka přidejte meruňky. Promíchejte vidličkou tak, aby vzniklo mramorování. Naneste na vychladlý korpus, posypte mandlovými lupínky a hoblinami čokolády. Nakonec ještě lehce poprašte cukrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/4

Komentáře

03.03.2010 19:13
vše jsem pečlivě vážila, míchala bílky stráááášně opatrně a pekla přesně při teplotě a ani jednou nevytáhla z trouby, dokonce jsem ji ani neotevřela. Stejně spadl :( ale jinak vypadá báječně, už se na něj jdeme vrhnout, mnáááám
03.05.2009 10:35
Dort mi také trochu spadl, ale vůbec to nebylo na škodu. Manžel ho dostal k narozeninám a moc nám všem chutnal a nikdo propadlinku nepostřehl. Doporučuji, je to mňaka!!!
21.02.2009 10:41
Koláč je skvělý, manžel z něj byl nadšený (udělala jsem mu ho k narozeninám) a pochválil ho i můj taťka kuchař a tchýně s tchánem. Kombinace chutí je úžasná. Korpus mi sice taky klesnul, ale nevadilo to. Určitě jsem ho nedělala naposledy!
15.08.2008 11:08
Zajímalo by mě, kde jsem udělala chybu. Koláč vypadá slibně, mám ho už upečený v troubě, ale stejně už při pečení korpus klesl, a to dost...? Troubu jsem pootevřela jen 1x, abych se nakoukla, jak to vypadá :-) Jak na to příště, aby se mi to nestalo?

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč