Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.7/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny 20

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5929 kcal
Bílkoviny 121 g
Sacharidy 823 g
Tuky 233 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Typicky letní koláč, který vás potěší jednoduchou přípravou – a samozřejmě úžasnou, svěží chutí. Určitě ho zkuste!

Suroviny

krystalový cukr 4 ČL
vejce 4 ks
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
rostlinný olej 100 ml
skořicový cukr 2 bal

Postup

1
PŘIPRAVTE TŇSTO
Uvařte pudink podle návodu na obalu, oslaďte krystalovým cukrem a dejte stranou. V míse elektrickým šlehačem ušlehejte do světlé pěny vejce s moučkovým cukrem. Snižte rychlost a pomalu zašlehávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Po troškách přilévejte olej.

2. VLIJTE HO NA PLECH

Troubu rozpalte na 180°C. Plech o rozměrech 30×40cm vyložte pečicím papírem. Na něj nalijte těsto a lžičkou na něj nalévejte pudink (klidně může být i horký). Nesnažte se o žádnou pravidelnost; vůbec nevadí, když se pudink na některých místech propadne do těsta víc a jinde méně.

3. POTŘETE SMETANOU

Koláč pečte asi dvacet minut; měl by krásně zezlátnout. Nechte ho vystydnout a pak celý povrch potřete zakysanou smetanou. Nakonec ho posypte skořicovým cukrem.

Podávejte se strouhanou bílou čokoládou a čerstvým ovocem.

Chcete-li docílit ještě zajímavějšího efektu, přidejte do těsta dvě lžíce kakaa.

Komentáře

20.08.2008 10:31
Tak jsem zkusila tento koláč, protože na obrázku vypadal nádherně. Byl moc dobrý, ale nedocílila jsem takového efektu, jako byl na obrázku...... Puding se mi na koláči poze rozprostřela nevytvořily se mi žádné kopečky. Asi byl moc řídký. Nicméně koláč byl výborný i tak a na vrch jsem použila rybíz. Bylo to velice osvěžující, rybíz byl příjemně nakyslý a ve spojení se sladkým pudingem to byla mňamka. Určitě ho upeču znovu, jen ten puding udělám hustší.
18.08.2008 07:58
Tak tenhle kolac delam jiz leta a je vyborny. Mohu ho vsem jen doporucit :-) Obcas do nej klidne prihodim i ovoce coz je take vynikajici ;-) Vzdycky se po nem jen zaprasi...
23.08.2008 07:52
také dělám tenhle koláč několik let,jen se jmenuje pražský moučník.Jen puding vařím z půl litru mléka a jednoho sáčku pudingu.Občas prohodím barvy :tmavé těsto,bílí puding.Patří mezi naše oblíbené moučníky.

Apetit magazín

AD
Velikonoce z porcelánu

Velikonoce z porcelánu

Jaro je již od nepaměti symbolem obnovy, nových začátků, probouzející se přírody. Přináší naději a víru v nové cykly, symbolizuje zrození. Den jarní rovnodennosti symbolicky znamená vítězství světla nad temnotou. Nejvýznamnějšími...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč