Tohle rafinované jídlo připomíná snoubení nebe s peklem – jemné tofu a oříšky a proti tomu chilli paprička a česnek. Výborné!
Suroviny
nudle rýžové
250
g
vaječné, čínské
olivový olej
2
PL
koriandr čerstvý
hrst
čerstvý
fazolky zelené
300
g
nebo hráškové lusky (cukrový hrášek), šikmo nakrájené
chilli paprička
1
ks
čerstvá červená, jemně nakrájená a bez semínek
lískové oříšky
hrst
opražené, nahrubo nasekané
tofu
350
g
jemné, nakrájené na kostky
česnek
1
stroužek
prolisovaný
sezamový olej
1
PL
nemusí být
sójová omáčka
3
PL
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
Postup
1
Do vroucí osolené vody vsypte nudle a povařte je podle návodu na obalu (obvykle stačí zhruba čtyři minuty). Sceďte, zakápněte trochou oleje a promíchejte s polovinou koriandrových lístků.
2
Rozpalte silnostěnnou nepřilnavou pánev nebo wok, vlijte zbylý olej, vsypte lusky a za stálého míchání asi dvě minuty smažte. Přidejte chilli papričku a česnek a ještě směs dvě minuty smažte.
3
Do pánve přisypte tofu, oříšky a vlijte sójovou omáčku a sezamový olej. Promíchejte a už jenom trochu prohřejte. Posypte zbylým koriandrem, osolte, případně opepřete a podávejte s nudlemi.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Čínské menu: 15 receptů pro vyznavače čínské kuchyně(15 receptů)
- 30 výživově hodnotných jídel, která připravíte do 30 minut(30 receptů)
- Nejlepší recepty s tofu, které ocení i nevegetariáni(12 receptů)
Komentáře
02.02.2007 11:30
mňam
03.09.2007 16:03
Apetit 10/05
25.08.2008 11:56
nebolo to zle