Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jednoduché brambory na plechu
Jednoduché brambory na plechu
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jednoduché brambory na plechu

4.8/5 Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2193 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 383 g
Tuky 45 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Aby byl výsledek opravdu delikatesní, pečte plátky brambor na plechu v nízké vrstvě

Suroviny

pevné, žluté
voda 1,5 l
sůl
pepř
bujon 1 PL
granule lze nahradit rozdrobenou půlkou kostky bujónu
sůl

Postup

1

Plech dobře vymastěte, brambory nakrájejte na tenké plátky. Pokud se lepí, oddělte je od sebe. Do velkého hrnce vlijte vodu a rozpusťte v ní bujon. Vsypte brambory, přikryjte, přiveďte k varu a dvě minuty vařte.

2

Troubu rozehřejte na 170 °C, horkovzdušnou na 150 °C.

3

Pomocí ploché naběračky s otvory přeneste brambory na plech – můžou být mokré – a rozložte je pokud možno rovnoměrně. (Zbylý vývar užijete na polévku.) Osolte, opepřete a vložte do trouby. Po půlhodině zvyšte teplotu o 50 °C a pečte 25–30 minut.

4

Plochou naběračkou nebo vařečkou rozdělte brambory ještě na plechu na osm dílů a pak je přesuňte na talíře.

Časově úsporná varianta:
česnekové brambory
2 kg vařených brambor slijte a rozmačkejte. V kastrůlku dvě minuty povařte 8–10 neoloupaných stroužků česneku; sceďte a oloupejte, opečte na 100 g másla, osolte, opepřete, přikryjte a čtvrt hodiny duste. Přilijte 300 ml mléka, krátce povařte, rozmixujte a spojte s bramborami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/2

Komentáře

16.09.2008 16:59
Nejlepší jsou tzv. opečánky, co děláme doma: oloupete bramory, nakrájíte na asi 1cm silné plátky,poskládáte na plech - bez maštění, jenom nasucho, dáte péct na 250 stupňů. Za 30-40 minut je hotovo, brambory se nafouknou, zezlátnou a od plechu samy odskakují,když je nabíráte. Ještě horké je proházíte v míse se solí, česnekem a máslem. Podle mě jsou nejlepší jenom tak samotné s mlíkem, mňam :)
31.08.2007 10:40
Recept se nachází v č.2/05, str.22

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč