Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Naložená bílá ryba

Naložená bílá ryba

Hodnocení receptu
Průměr: 2.8 ()
Více než hodinu Na 2 litrové sklenice

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2290 kcal
Bílkoviny 59 g
Sacharidy 430 g
Tuky 27 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kyselé ryby si nejlíp užijete, až budou děti u babičky a vy pozvete kamarády na party. Jsou skvělé k dobře vychlazenému pivu!

Suroviny

bílá ryba 2 kg
například kapr
pepř
sůl
Na octovou marinádu
voda 500 ml
ocet 500 ml
Na kořeněný nálev
voda 500 ml
ocet 250 ml
pepř 2 ČL
kuličky
nové koření 2 ČL
kuličky
hořčičné semínko 2 ČL
bobkový list 4 ks
Dále na kořenený nálev
krupicový cukr 1 PL
cibule 3 ks
mrkev 3 ks
petržel 3 ks
1. Ryby zbavte šupin, vykuchejte a naporcujte. Děti pak pověřte prosolením masa. Porce uložte na 48 hodin do lednice. Pak je opláchněte.

2. Svařte vodu s octem, nalijte ji na ryby a nechte je dalších 48 hodin odpočívat v chladu. Pak šupináče stáhněte z kůže a vyjměte páteř i větší kosti – činnost jako stvořená pro obratné dětské prsty. Vy mezitím připravte kořeněný nálev: ve vodě s octem povařte nakrájenou zeleninu, koření a cukr.

3. Nakrájejte ryby na kostky či proužky, proložte je zeleninou a zalijte nálevem. K dokonalosti jim už chybí jen několikadenní odležení v chladu.

Komentáře

Anonym

Autorka nechť se naučí počítat a myslet. a) odležení 4 dny (to je jen základ - 2 dny sůl, 2 dny ocet) .... pak ale píše - několik dnů v kořeněném láku!!! b) když budou děti u babičky.... a pak je na dálku zaměstnává prosolováním, pak vykošťováním..... Z rádobyvtipnosti je náhle guláš!

Anonym

kdyby sis řádně přečetl recepr, bylo by ti jasné, že děti budou k babičce ovezeny až po přípravě a po několikadenní odležení. Tedy před konzumací :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Karolína Ichová

Nehaňte apetit.... Před delším časem jsem upozornila na chybu v receptu - místo 20 g soli bylo uvedeno 2 g soli. Obdržela jsem arogantní odpověď. Chyby se dělají a dámy z apetitu jsou jistě výborné kuchařky ale počty jim nic neříkají. Recept ale výborný.

Martina Zajícová

Dobrý den, Karolíno, moc nás mrzí pokud odpověď na nahlášenou chybu vyzněla příkře. Samozřejmě i my jsme jen obyčejní lidé a děláme chyby. Přestože se jich všemi silami snažíme vyvarovat, není možné se vyhnout všem. Naopak jsme rádi za upozornění na případné pochybení, protože je i v našem nejlepším zájmu, aby recepty byly plně funkční. A jsme rádi, že podle našich receptů vaříte a že se k nim vracíte. Děkujeme!

Anonym

Recept se nachází v č.11/05, str.67

Obchod Apetit