Rychlé cizrnové karbanátky

Rychlé cizrnové karbanátky

Hodnocení receptu
Průměr: 3 ()
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3701 kcal
Bílkoviny 177 g
Sacharidy 468 g
Tuky 101 g
Vláknina 113 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Můžete je ogrilovat nebo osmažit

Suroviny

Karbanátky
cizrna 800 g
z konzervy, slité a propláchnuté
cibule 1 ks
malá, nakrájená
petrželka hrst
zelená, nasekaná
citronová kůra
z jednoho citronu
kmín 2 ČL
2 ČL
korianr
mouka pšeničná hladká 6 PL
+ na poprášení
sůl
pepř
olivový olej 4 PL
citronová štáva
z jednoho citronu

Postup

1

Do mixéru vložte prvních šest ingrediencí ze seznamu, opepřete, případně osolte, a krátce prošlehejte na hrubou kaši.

2

Přesuňte ji na pomoučenou pracovní plochu a vytvarujte čtyři placky (karbanátky).

3

Karbanátky trochu pomoučněte. V teflonové pánvi rozpalte olej a pečte je z každé strany asi dvě minuty – dokřupava. Podávejte v žemlích s cibulkou a oblíbeným dochucovadlem.

Jde to ještě zdravěji: Karbanátky potřete olivovým olejem a pečte v troubě pod grilem dohněda, 8–10 minut z každé strany. Po mexicku: Okořeňte pro změnu mletým či drceným chilli.

Tip: Naší variantě falafelu dodá správný říz mexická salsa Cholula z papriček Piquin a Chile rojo de arbol. Vydrží zhruba půl roku a má šroubovací dřevěný uzávěr. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/6

Komentáře

Anonym

Zeleninovy karbanatky mam moc rada, ale bohuzel jsem v tomto receptu zadnou zeleninu nenasla :-(

Anonym

Mno, tohle spíš vypadá jako recept na falafel (i když lehce upravený) :-)

Apetit magazín

Větrník a Paris Brest: Která klasika svou slávu odpálila první?
  • Novinky a zajímavosti

Větrník a Paris Brest: Která klasika svou slávu odpálila první?

Zatímco větrník si nedovedeme představit bez karamelového krému a polevy, dezertu Paris Brest nesmí chybět oříškový mousseline. Přestože se komponenty liší chuťově i přípravou, mají tyto dezerty společného jmenovatele. Je jím korpus ve...
Ryze česká klasika: Jak na ten nejšťavnatější holandský řízek
  • Jak na to

Ryze česká klasika: Jak na ten nejšťavnatější holandský řízek

‚Holanďák‘ není z Holandska, je náš! Křupavá strouhanka na povrchu, uvnitř mleté maso, vytékající šťáva a rozteklý sýr. Také už se vám sbíhají sliny? Pak by vám neměly uniknout naše tipy na přípravu nejšťavnatějšího holandského řízku, jaký...
Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit
  • Suroviny

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit

Nezralé sójové boby edamame bývají v různých úpravách součástí asijských pokrmů a spolehlivě je též najdeme v havajské poke bowl. Kde je sehnat, jak si je připravit a jaké mají přínosy pro zdraví? Vyzkoušejte tuto tisíce let známou surovinu...

Obchod Apetit