Tabouleh z bulguru

Tabouleh z bulguru

3.6 / 5. Počet hodnocení: 27
Do hodiny 8 jako příloha

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1929 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 144 g
Tuky 125 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tomuto salátu, inspirovanému Blízkým východem, dodává správný šmrnc křupavá okurka a citronová kůra. Přesvědčte se sami!

Suroviny

bulgur 100 g
mletá přeničná zrna, k dostánív koutcích zdravé výživy
citron 1 ks
šťáva a nastrouhaná kůra
cibule 1 ks
malá, červená, nasekaná
jarní cibulka 6 ks
drobně nakrájených
okurka 1 ks
zbavená střední části se semínky, nakrájená nadrobno
rajčata 4 ks
pevná, zbavená semínek, drobně nakrájená
petrželka 1 svazek
hladkolistá, jemně nasekaná
máta hrst
jemně nasekané lístky
římský kmín 1 PL
mletý
sůl
na dochucení
olivový olej 130 ml
extra panenský
salát
listy, např. římský,
citron
skrojky k podávání

Postup

1

Bulgur několikrát propláchněte na jemném cedníku. Sceďte a v míse zakapejte citronovou šťávou. Připravte podle návodu.

2

Ve velké míse promíchejte citronovou kůru s cibulkami, okurkou, rajčaty, petrželkou, mátou, kmínem a lžičkou soli.

3

Přisypte připravený bulgur, zakápněte olejem, promíchejte a případně dochuťte solí i citronovou šťávou.

Libanonci tabouleh podávají se skrojky citronu a nabírají salátovými listy.

Komentáře

Anonym

Správně tam má být šalotka, ta tolik nepálí. A dobré je přidat i pár sekaných sušených rajčat :-)

Anonym

Recept není špatný, ale v originále je podstatně víc petrželky!

Anonym

Pravy tabouleh by mel byt skoro ze samy petrzele je to petrzelovy salat, okurka tam nepatri vubec a te cibulky bych tam take tolik nedavala , citronova kura taky ne. Ale samozrejme zalezi na chuti a kazdy si muze recept prizpusobit , dokonce jsem jedla i se zrnicky granatoveho jablka a taky dobre.

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....

Obchod Apetit