0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Šunka s brusinkami a žampiony

Šunka s brusinkami a žampiony

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1349 kcal
Bílkoviny 104 g
Sacharidy 14 g
Tuky 87 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlovka, v níž si pochutnáte na zdánlivě nesourodých zásobách

Suroviny

olivový olej 1 PL
máslo
žampiony 250 g
rozpůlené
víno červené 4 PL
brusinky 2 PL
nakládané
mandarinková šťáva ze 2 mandarinek
bujon kuřecí 0.5 kostky
rozdrobená
sójová omáčka
šunka 4 plátky
vařená, asi 350 g
sůl

1V pánvi rozpalte olej a vhoďte do něj máslo i žampiony. Smažte čtyři až pět minut, aby houby pěkně zezlátly. Občas promíchejte.

2Do základu přilijte víno, přidejte brusinky, 150 ml horké vody, ovocnou šťávu a bujon. Vše zastříkněte sójovou omáčkou, dobře promíchejte, stáhněte oheň a duste, až omáčka začne pěkně houstnout.

3Do horké směsi přidejte plátky šunky a všechno minutu až dvě prohřívejte. Dochuťte a noste na stůl.

4Podávejte s rýží nebo pečenými bramborami.

Komentáře

Anonym

super recept. akurat namiesto sunky som zvlast osmahol kuracie prsia s provensalskym korenim a ked bola omacka skoro hotova vlozil som kuracinu do panvice a nechal ju tam dorobit

Apetit magazín

Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit