Když na piškoty dáte ještě čerstvé ovoce, dezert bude přímo božský!
Suroviny
káva instantní
4
PL
krupicový cukr
200
g
pomazánkové máslo
4
bal
piškoty
2
bal
cukrářské
vaječný likér
na pokapání
kakao
4
Postup
1
Kávu a lžíci cukru nasypte do misky a přelijte 400 ml vroucí vody.
2
Vyšlehejte pomazánkové máslo s cukrem. Ušlehejte šlehačku. Obě hmoty spolu zlehka promíchejte.
3
Polovinu směsi dejte do oválné servírovací mísy a hezky rozetřete. Pokapejte vaječným koňakem.
4
Piškoty krátce smočte ve vychladlé kávě, aby nasákly, ale nerozpadly se. Pak je naskládejte na krém do mísy a zlehka potřete zbylým krémem.
5
Přikryjte potravinovou fólií nebo alobalem a nechte přes noc v chladničce.
Podávejte vychlazené a lehce poprášené kakaem.
Komentáře
Anonym
27.09.2008 18:39
Mascarpone
Anonym
27.09.2008 20:55
mascarpone
Anonym
27.09.2008 21:07
Mascarpone
Anonym
28.09.2008 18:23
Nahradit?
Anonym
30.09.2008 18:21
Mascarpone + riccota
Anonym
01.10.2008 12:00
"tiramisu"
Antonín Šebek
20.11.2008 22:27
Zkoušel jsem tiramisu v Římě
Anonym
15.03.2009 20:06
spolehlivost?