Rybí polévka s rajčaty

Rybí polévka s rajčaty

4.6 / 5. Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1589 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 311 g
Tuky 36 g
Vláknina 83 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dá se jíst samotná nebo s pečivem jako lehké jídlo. Většinu přísad najdete ve spíži, rybu možná v mrazáku. Tuto rybí polévku si vychutnáte kdykoli během roku.

Suroviny

olivový olej 2 PL
brambory 1 ks
velká, oloupaná
cibule 1 ks
středně velká
česnek 1 stroužek
velký
rajčata 800 g
krájená, loupaná, v konzervě
rajčatové pyré 2 PL
tymián 0.5 ČL
sušený
sójová omáčka
několik kapek
sůl
podle chuti
pepř
podle chuti
fazole 410 g
sterilované, bílé, bez nálevu
bílá ryba 500 g
treska/halibut, nakrájená
petrželka hrst
nasekaná

Postup

1

Olej rozehřejte ve velké pánvi nebo v pánvi wok. Oloupané nakrájené brambory osušte kuchyňským papírem a vhoďte do rozpáleného oleje. Opečte dozlatova, přidejte nakrájenou cibuli a česnek a opékejte ještě 3–4 minuty, aby i cibulka zezlátla.
 

2

Vmíchejte rajčata, pyré, tymián, sójovou omáčku a několik minut povařte. Přidejte fazole, sůl a pepř. Navrch položte rybu tak, aby byla ponořená.

3

Dále už nemíchejte, aby se ryba nerozdrobila. Zakryjte a lehce poduste 4 minuty, jen do dovaření ryby. Podávejte sypané zelenou petrželkou.

Kouzelná přísada:
Pravé rajčatové pyré jsou vlastně propasírovaná a varem zahuštěná rajská jablíčka zbavená slupek a semínek. V Itálii se tomuto polotovaru říká passata a pod tímto názvem jej také najdete v obchodech balený v kartonech o obsahu 0,25, 0,5 a 1 l.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/4

Komentáře

Anonym

Je to vynikajuca polievka, syta a chutna, robievam ju bezne pocas roka.... Doteraz som totiz jedavala iba vianocnu rybaciu polievku mojej mamy, ktora je iba na tuto vynimocnu chvilu.

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....

Obchod Apetit