0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pizza Margherita

Pizza Margherita

4.5/5 Počet hodnocení: 15
Do hodiny Snadné 2 pizzy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1297 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 45 g
Tuky 90 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pizza, kterou si upečete sami, chutná dvojnásob dobře!

Suroviny

rajče 750 g
oloupaná nebo konzervovaná
olivový olej 2 PL
+ na pokapání
krupicový cukr 1 ČL
těsto na pizzu
podle základního receptu
sůl
na plátky
nastrouhaný
bazalka 14 lístků

1V pánvi rozpalte olej a vsypte na něj rajčata – ať čerstvá, nebo konzervovaná. Pod pokličkou je asi dvě minuty duste; odklopte, přidejte cukr a rajčata vařte ještě šest až sedm minut, aby se zbavila vody.

2Těsto potřete rajčaty, pokapejte olejem a osolte. Dejte do trouby a pečte asi čtvrt hodiny. Pak pizzy poklaďte plátky mozzarelly, posypte parmazánem a vraťte na dalších pět minut do trouby. Posypte bazalkou a hned podávejte.

Těsto na pizzu

  • 30 g droždí rozmíchejte v troše vlažné vody, přidejte 1 lžičku cukru, asi 2 lžíce hladké mouky a zamíchejte.
  • Po čtvrthodině přilijte 1 lžíci olivového oleje, přibližně 200 ml vlažné vody, ½ lžíce soli a postupně přisypávejte 500 g hladké mouky tak, abyste získali měkké, nelepkavé těsto.
  • Deset minut ho hněťte a pak jej vložte do misky vymazané olivovým olejem. Zakryjte ji fólií a nechte těsto kynout (nejlépe přes noc v lednici) na dvojnásobný objem. Pak ho rozválejte – buď na dvě pizzy o průměru asi 30 cm, nebo na velikost pečicího plechu.
  • Poklaďte surovinami a pečte asi dvacet minut při 200/180 °C.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/9

Komentáře

Admin Apetit

Za par minut hotova a velmi chutna...doporucuji!

Michaela Vorsová

přídala jsem ještě sušená rajčata, která jsem pekla spolu s mozzarellou a navrch čerstvou rukolu, kterou jsem jemně zakápla olejem z těch rajčat.

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč