Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tvarohový koláč s ostružinami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 238
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2704 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 322 g
Tuky 134 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ideální tvarohový koláč je šťavnatý a zároveň lehký. Navrch přidejte hrst ostružin, malin, borůvek nebo rybízu a rázem vykouzlíte letní moučník, po kterém se jen zapráší. Tvarohový koláč s ostružinami si upečte i kdykoliv během roku, protože většina tohoto ovoce je v obchodech k mání i během zimy.

Suroviny

máslo 125 g
tvaroh 125 g
vejce 2 ks
žloutky a bílky zvlášť
kypřicí prášek do pečiva ½ bal
z půlky citronu
na vymazání formy
strouhanka
na vymazání formy
na poprášení ovoce

Postup

1
Změklé máslo utřete s cukrem a postupně po jednom přidejte žloutky.
2
Do směsi vetřete tvaroh, vanilkový cukr a citronovou kůru. Zřeďte vlažným mlékem a opatrně promíchejte.
3
Do čisté mísy prosijte mouku s kypřicím práškem. Nasypte k základu těsta a důkladně promíchejte.
4
Troubu předehřejte na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C).
5
Bílky ušlehejte do tuha a opatrně vetřete do těsta.
6
Těsto přeneste do vymazané a strouhankou vysypané formy o průměru 23 cm a poklaďte ovocem, poprášeným trochou mouky (v těstě nepropadne).
7
Pečte asi 30 minut. Hotový koláč poprašte moučkovým cukrem.

NĚCO NAVÍC
  • Doba pečení je individuální – záleží na výkonnosti trouby.
  • Koláč je skvělý i s mandlemi nebo rozinkami, hodinu předem namočenými v alkoholu či v aromatickém čaji.
  • Mražené ovoce nabízí řada značek, například Agrimex nebo Ardo. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/5

Komentáře

07.09.2018 08:21

V podstatě nejde o koláč ale o bublaninu.

30.08.2018 11:57

Skvělý koláč. Neměla jsem tvaroh, dala jsem místo toho hustý bílý jogurt. Mňamka. :)

24.04.2016 14:27

Koláč je vynikající :-)

15.08.2015 22:21

Vynikající :)

28.07.2010 16:48
po pokusech s jahodami, rybízem/ borůvkami vyhrává varianta maliny / borůvky ted v létě frčí každý týden v jiné obměně:o)
18.12.2008 20:23
Dnes jsem dělala s borůvkami, byl vynikající. Příště bych zkusila dát celý tvaroh. Pekla jsem ale déle než je uvedeno a to skoro 45 minut v horovzdušné troubě.
18.08.2008 20:15
Tenhle koláč fakt nemá chybu, poučena y diskuse použila jsem celou vaničku tvarohu a je to vážne nebe v puse, chut, struktura, lahůdka.
13.08.2008 11:53
ten koláč je opravdu úžasný, ba přímo božský...doporučuji víc tvarohu něž je uvedeno v receptu!!!!!
17.05.2008 16:39
Dlouho jsem sháněla recept na opravdu dobrou "bublaninu" Tento je naprosto úžasný. Chtěla jsem jej mít dietnější a zdravější, nedala jsem proto máslo ale celý tvaroh, 3 lžíce oleje, třtinový cukr a mražené maliny. Vznikl vynikající nadýchaný a voňavý moučník. Doporučuji!
17.05.2008 14:52
taky je výborný, když se upeče jen samotné těsto a na vychladlý koláč se pokladou nakrájené čerstvé jahody a zalijou se želé. mňam :-)

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč