Geniálně jednoduchá obměna rajčatové omáčky na špagety. Vydá za dvě porce ovoce či zeleniny (každý den byste jich měli sníst pět).
Suroviny
paprika červená
3
ks
cibule červená
2
ks
oloupaná a nakrájená na kousky
olej
1
PL
tymián
½
ČL
sušený
rajčatová passata - pyré
500
g
Postup
1
Předehřejte troubu na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C.
2
Tři červené papriky a dvě oloupané červené cibule nakrájejte na kousky a dejte do zapékací nádoby. Přidejte lžíci oleje a půl lžičky sušeného tymiánu. Dejte na půl hodiny péct, až zelenina změkne a ztmavne.
3
Nechte vychladnout a pak utřete nebo trochu pomixujte. Přimíchejte 500 g rajčatového pyré, podle chuti opepřete a osolte. Pak už jenom prohřejte a podávejte.
Komentáře