Kuře s mangovým kuskusem

Kuře s mangovým kuskusem

3 / 5. Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1755 kcal
Bílkoviny 139 g
Sacharidy 249 g
Tuky 17 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zkuste obligátní broskev ke kuřeti vyměnit za mango a rýži za kuskus – kulinární zážitek zaručen!

Suroviny

mango 1 ks
měkké a zralé
jarní cibulka 4 ks
pokrájená
kmín 1 ČL
mletý
vinný ocet bílý 3 PL
bílý
kuskus 250 g
+ sůl
pomerančová marmeláda 4.5 PL
hořčice 6 ČL
hrubozrnná
kuřecí prsa 4 ks
každé příčně rozkrojené na 3-4 proužky

1 Rozpalte gril nebo troubu na nejvyšší stupeň. Mango oloupejte, vypeckujte, pokrájejte a promíchejte s většinou jarní cibulky, mletým kmínem a bílým vinným octem. Dejte stranou. Do mísy vložte kuskus, přelijte ho 400 ml vroucí vody, osolte, zakryjte talířkem či fólií a dejte stranou.

2 Smíchejte marmeládu s hořčicí. Proužky kuřecího masa položte na pekáč a potřete polovinou směsi. Grilujte pět až deset minut, pak kuře otočte, pomažte zbytkem glazury a ještě pět až deset minut opékejte pod grilem. Kuře by mělo být propečené a glazura bublat. Tou dobou už bude hotový kuskus. Smíchejte ho s mangem a podávejte s horkými kousky kuřete ozdobené zbylou jarní cibulkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/12

Komentáře

Andrej Filip

Velmi zajímavý recept. Doporučuji uvařit a hned konzumovat, už následně neohřívat, není to pak ono. Mango musí být opravdu dobře zralé, jinak je tvrdé. Je to trocha exotiky v české kuchyni.

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....
Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!
  • Tipy redakce

Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!

Obchodní dům Ikea láká kromě nábytku na spoustu švédských dobrot. Jednou z nich je také mandlový dort krále Oskara II. Kdo už tento skvostný zákusek někdy ochutnal, věříme, že ne jen jednou. S naším receptem si ho můžete upéct...

Obchod Apetit