Nočky se dvěma druhy sýra a slaninou

Nočky se dvěma druhy sýra a slaninou

3.4 / 5. Počet hodnocení: 14
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2542 kcal
Bílkoviny 60 g
Sacharidy 201 g
Tuky 163 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Superrychlým receptům obvykle nevěřím, ale tenhle se opravdu povedl. Pro odlehčení stačí nahradit noky těstovinami.

Suroviny

gnocchi bramborové 400 g
jarní cibulka 5 ks
gorgonzola 100 g
lze nahradit jiným sýrem s modrou plísní
mascarpone 250 g
lze nahradit Ramou Cremefine
anglická slanina 140 g
špenát 250 g
čerstvý listový, lze použít I mražené listy

Postup

1

Začněte vařit osolenou vodu na nočky. Mezitím nadrobno nakrájejte jarní cibulku a plísňový sýr.

2

Dejte do hluboké pánve mascarpone, přidejte plísňový sýr a cibulku a při střední teplotě nechte rozpustit. Sýrovou směs promíchejte.

3

Vložte nočky do vařící vody a nechte je vařit asi 3 minuty, dokud nevystoupí na hladinu.

4

Do sýrové směsi přidejte špenát a prohřejte jej. Pak vmíchejte polovinu na plátky pokrájené opečené slaniny.

5

Vyjměte nočky cedníkem z hrnce a promíchejte je se sýrovou směsí. Nakonec posypte zbylou slaninou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/4

Komentáře

Anonym

Volila bych s touto omáčkou spíše penne nebo tagliatelle...bude to méně těžké...noky a hutná omáčka bylo až moc

Anonym

Tento recpet jsem trochu pozmněnila. Místo nočků jsem použila vrtulky a přidala ještě kuřecí maso (znáte chlapy :-) ) a bylo to výborné.

Anonym

Skvělé, když opravdu přijdete domů a za čtvrt hodiny chcete podávat jídlo :-)

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....
Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!
  • Tipy redakce

Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!

Obchodní dům Ikea láká kromě nábytku na spoustu švédských dobrot. Jednou z nich je také mandlový dort krále Oskara II. Kdo už tento skvostný zákusek někdy ochutnal, věříme, že ne jen jednou. S naším receptem si ho můžete upéct...

Obchod Apetit