Jeden den připravíte, a druhý už jen vyndáte z lednice a podáváte. Roláda, kterou zvládne opravdu každý!
Suroviny
Na těsto
sušenky
2
bal
Esíčka
máslo
120
g
rozehřáté
kakao
2
PL
rum
2
PL
káva
1
PL
silná, překapávaná
moučkový cukr
100
g
+ k poprášení pracovní plochy
Na krém
máslo
125
g
moučkový cukr
120
g
žloutek
1
ks
vanilkový cukr
1
bal
Postup
1
Sušenky pomelte v masovém strojku nebo rozmixujte. Vmíchejte máslo, kakao, rum, kávu a cukr a vypracujte těsto. Na cukrem poprášené ploše nebo fólii rozválejte na plát.
2
Teď připravte náplň: změklé máslo utřete s cukrem a žloutkem, dochuťte vanilinovým cukrem.
3
Náplní potřete těsto, opatrně stočte do rolády a do druhého dne nechte v lednici ztuhnout. Před podáváním krájejte na řezy.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Elegantní krémové rolády: 26 nejlepších receptů(26 receptů)
- Jak na krémové rolády: 26 nejlepších receptů(29 receptů)
Komentáře