0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečená zimní zelenina s kozím sýrem

Pečená zimní zelenina s kozím sýrem

3.9 / 5. Počet hodnocení: 9
Více než hodinu 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4258 kcal
Bílkoviny 59 g
Sacharidy 96 g
Tuky 372 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pestrý salát je báječný jako příloha i vegetariánské hlavní jídlo.

Suroviny

dýně 1 ks
malá, cca 500g, bez slupky a semen
celer 1 ks
středně velký, oloupaný
pastinák 2 ks
velké, oloupané
cibule 4 ks
střední, červené, oloupané, na 6 skrojků-drží u kořínků
olivový olej 3 PL
špenát 200 g
čerstvé listy
oregano hrst
čerstvá / 2 lžíce sušené, nasekaná
sezamová semínka 2 ČL
pražená
kozí sýr 200 g
rozdrobený
Na zálivku
hořčice 1 PL
dijonská
vinný ocet bílý 5 PL
červený
ořechový olej 1 ČL
(prodejny zdravé výživy)
olivový olej 300 ml
extra panenský
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Troubu předehřejte na 200 °C/180 °C. Dýňovou dužinu nakrájejte na asi třícentimetrové kousky. Celer a pastináky pokrájejte na stejné kousky jako dýni. Dýni, celer, cibuli a pastinák dejte do mísy, zalijte olejem, dobře osolte a opepřete. Vsypte do pekáče a na horní příčce pečte padesát minut.

Mezitím si připravte zálivku. V misce prošlehejte hořčici a ocet, pomalu a za šlehání přilijte oba oleje, osolte a opepřete. (V uzavřené nádobě vydrží dresink v lednici až měsíc.)

Pečenou zeleninu vsypte do mísy, ještě zatepla přelijte čtvrtinou zálivky. Promíchejte. Těsně před podáváním vmíchejte špenát, posypte dobromyslí, sezamem i kozím sýrem. Podávejte teplé či při pokojové teplotě se zbylým dresinkem.

Komentáře

Anonym

I když jsem místo dýně a použila obyčejné brambory, chutnalo to fantasticky.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit