0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Meruňky ve vlastní šťávě

Meruňky ve vlastní šťávě
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Meruňky ve vlastní šťávě

4.5 / 5. Počet hodnocení: 33
Do 30 minut Velmi snadné 2 sklenice 0,7l

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 410 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 70 g
Tuky 0 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednodušší recept už nenajdete!

Suroviny

sůl

Postup

1

Meruňky důkladně umyjte, rozpulte a vypeckujte. Řeznou plochou dolů je narovnejte do sklenic a trochu upěchujte. Skončete zhruba centimetr pod okrajem.

2

Ovoce zalijte převařenou vlažnou vodou a na závěr do každé sklenice přidejte pár zrnek soli. Zavíčkujte a nechte dvě hodiny stát.

3

V zavařovacím hrnci zavařujte dvacet minut při 80 stupních.

TIP: Ovoce můžete stejným způsobem zavařit i bez vody, sůl v tomto případě nasypte na dno sklenice pod meruňky. V zimě vás potěší podobně jako čerstvé – jistě jim najdete uplatnění v buchtách, koláčích nebo ovocných pohárech…

KNOW-HOW: Sůl pomůže tomu, aby se z ovoce uvolnila sladká šťáva, chuť vás proto zaručeně překvapí! Po zavaření máte asi půl roku na to, abyste ovoce spotřebovali. Nejlepší trvanlivost mají druhy s větším podílem cukru, jako třeba broskve či hrušky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/8

Komentáře

Anonym

Já to dělám zásadně bez vody, aby pak nebyly meruňky do buchty moc rozplizlé. Takže naskládám do sklenic bez vody, zasypu lžičkou cukru, sterilizuji. Nevím, jestli na tom něco je, ale do každé sklenice dáváme jednu pecku.

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč