Vepřové dostane díky spojení se šťavnatými hruškami úplně jiný rozměr!
Suroviny
1 Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Do pekáčku nalijte olej, dejte na sporák a nechte na středním plameni rozehřát; pak na tuku z obou stran opečte kotlety, aby chytily barvu. Poté je vyjměte a uchovejte na teplém místě.
2 V oleji teď opečte cibulky a česnek; mělo by stačit zhruba pět minut. Vraťte do pánve kotlety, přidejte bobkový list a šalvěj, přilijte vývar, osolte a opepřete. Uveďte do varu a pak všechno opatrně přemístěte do trouby. Pečte asi dvacet minut; během této doby vepřové jednou obraťte. Oloupejte hrušky, rozčtvrťte je a vyřízněte jaderník. Spolu s citronovou šťávou je pak přidejte do pekáče k masu.
3 Pečte ještě asi dvacet minut, pak kotlety, cibulky a hrušky vyjměte a rozdělte na talíře. Pekáč postavte na sporák a pět minut povařte vypečenou šťávu, aby zhoustla. Přelijte přes kotlety. Podávejte třeba s bramborami.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 29 slaných hruškových pochoutek, které si zamilujete(29 receptů)
Komentáře
Anonym
21.07.2007 14:16
příloha
Anonym
04.09.2007 20:28
Apetit 4/06
Anonym
29.12.2007 15:07
ňamka
Anonym
01.09.2008 02:32
trošku oživení
Anonym
28.03.2009 22:21
mňam