Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.2/5 Počet hodnocení: 31
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3033 kcal
Bílkoviny 132 g
Sacharidy 356 g
Tuky 96 g
Vláknina 90 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Až položíte hotové housky do ošatky, nespouštějte z nich oči. Když si totiž odběhnete, v tu ránu zmizí. Bylinky prostě umějí kouzla!

Suroviny

droždí sušené 1 bal
cukr 1 ČL
na kvásek
sůl 2 ČL
pepř špetka
olivový olej 5 PL
voda 250 ml
jarní cibulka 3 ks
mladá, s natí, jemně pokrájená
bylinky 4 PL
jemně nasekané (např.bazalka, oregano, petrželka, majoránka)
vejce 1 ks
na potření
sůl
na posypání

Postup

1
Dejte podle našeho návodu vzejít kvásek a pak ho přilijte ke zbylé mouce a soli.
2
Přidejte pepř, olej, vodu, bylinky, cibuli a vypracujte hladké těsto. Nechte ho v teple kynout, dokud nezdvojnásobí objem; trvá to půl až tři čtvrtě hodiny.
3
Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Z těsta pleťte malé houstičky (menší děti můžou tvarovat jednoduše bochánky) a ty pak nechte ještě čtvrt hodiny kynout.
4

Pověřte své pomocníky tím, aby housky i bochánky potřeli rozšlehaným vejcem a posypali solí. Pečte dozlatova; mělo by stačit přibližně pětadvacet minut.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/10

Komentáře

08.04.2009 18:47
Houstičky jsou výborné! Jen jsem je pekla tak 40min, zřejmě jsem je uplácala trošku větší.
30.03.2008 20:53
chtěla bych se zeptat, cot o znamená: Dejte podle našeho návodu vzejít kvásek.
01.11.2007 12:13
asi pred desiatimi minútami som dopiekla, a už je polovica zjedená
03.09.2007 17:39
Recept se nachází v č.10/05, str.62
10.03.2007 13:45
Jako faktiš doporučuju sou to skvělý housácí...8)
22.03.2006 19:42
Prosím, jak se pletou tyhle housky? Nešel by poslat popis? Děkuji.
23.07.2007 11:31
Pletou se ze tří válečků jako copánek :-) To stačí.
14.08.2007 09:56
Právě že to pletení je na nich geniální. Vemeš dva válečky, uprostřed je překřížíš a jedním uděláš smyčku okolo druhého. Pak pleteš normálně ze čtyř, aby se všechny křížili. Je to rychlé a efektní!

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč