Ochutnejte čokoládovou žemlovku – dezert snů!
Suroviny
máslo
60
g
rozpuštěné, + na vymazání formiček
bageta
2
ks
menší světlá, na 2cm kousky
banány
2
ks
oloupané, pokrájené
mléko
450
ml
plnotučné
smetana ke šlehání
250
ml
tmavá čokoláda
100
g
kvalitní, na kousky
krupicový cukr
150
g
žloutek
4
ks
velké
Postup
1
Pekáček, zapékací formu nebo nádobky vymažte máslem.
2
Nakrájené bagety vsypte do misky, zakapejte máslem a přesuňte do formy nebo rozdělte do zapékacích nádobek spolu s pokrájenými banány.
3
Mléko a smetanu přiveďte v kastrůlku téměř k varu. Vsypte čokoládu a prošlehejte na hladký krém. Zvlášť smíchejte žloutky s cukrem a pak k nim pomalu zašlehejte čokoládový krém. Rozlijte na pečivo s banány a nechte hodinu odpočívat.
4
Troubu předehřejte na 180 °C. Formičky postavte na plech a pečte, až krém zhoustne, ale ve středu se ještě chvěje.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Horké dezerty: zahřejte se sladkou tečkou(39 receptů)
Komentáře